Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns forsvarsspillere har scoret over halvparten av Branns mål:

- Aldri scoret så mye i hele mitt liv

Branns kaptein, Vito Wormgoor er Branns toppscorer med tre mål, etter 3-0 seieren mot Stabæk. - Har aldri scoret så mange mål før, sier en litt overrasket Brann-helt.

MÅLFARLIG: Midtstopper Vito Wormgoor (i midten) er Branns toppscorer. Her etter 2-0-scoringen mot Stabæk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MÅLFARLIG: Midtstopper Vito Wormgoor (i midten) er Branns toppscorer. Her etter 2-0-scoringen mot Stabæk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Brann har scoret ni mål så langt i sesongen. Seks av målene er scoret av Branns forsvarsrekke. Branns kaptein, Vito Wormgoor har scoret tre av dem, og er rødtrøyenes toppscorer.

- Jeg leser at jeg har scoret tredje mest i Eliteserien, etter Sam Johnson i Vålerenga og Marcus Pedersen i Strømsgodset. Det er ikke så dumt for en midtstopper, smiler Branns forsvarskjempe.

Men han legger til:

- Den viktigste jobben min er å bidra til at Brann skal slippe inn færrest mål. Hittil i sesongen har Brann sluppet inn færrest mål. Det er jeg veldig fornøyd med, sier midtstopperen.

Brann har hittil i sesongen scoret ni mål og sluppet inn to mål på fem kamper.

Ny rekord

Nederlenderen i midtforsvaret til Brann har aldri vært kjent for å score mål. Mot Stabæk stanget han inn 2-0 målet med kraft og presisjon.

- Jeg kan ikke huske sist jeg scoret tre mål i løpet av en hel sesong. Nå har jeg tre scoringer på fem kamper. Det er moro, men først og fremst er vi et bunnsolid lag i år. Det er ikke bare vi 11 på banen som jobber for hverandre. Vi har veldig sterke folk på benken også. Årets Brann-lag er også en fin miks av rutinerte spillere, og unge spillere som puster oss i nakken, sier Vito.

Tror ikke han beholder tittelen

- Tror du at du blir Branns toppscorer i år?

- Oddsen for det er vel skyhøy. Vi har mange spillere på Brann som kommer til å score. For meg er det bare en bonus at jeg hører nettsus i rett ende av banen. Det viktigste er at Brann vinner. Og nei; jeg tror ikke jeg får beholde toppscorerstatusen veldig lenge, sier Wormgoor.

Beste seriestart siden 2007

Brann har hittil i år hatt den beste seriestarten siden 2007. Da vant de serien. Bare tull å spekulere om seriegull nå, sier Wormgoor.

- Vi leder etter fem kamper. Det en vitamininnsprøytning, men for all del. Det er leeenge igjen. Men vi skal holde oss i toppen, sier Branns kaptein.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!