- Aldri sett før

Det varmer Therese Johaugs hjerte å se at Heidi Weng presterer i sporet igjen. Spesielt én ting imponerer NRK-eksperten.

STOLT AV HEIDI WENG: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOLT AV HEIDI WENG: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Heidi Weng (32) viste god form på Beitostølen i helga. Hun vant lørdagens 10 kilometer klassisk, og fulgte opp med en tredjeplass søndag.

Det varmer Therese Johaug, som er på plass som NRK-ekspert.

- Det er utrolig moro med Heidi, spesielt med tanke på de åra med motgang hun har hatt. Hodesmertene preget mye av sesongen i fjor, sier Johaug til Dagbladet.

NRKs eminente sportskommentator Torgeir Bjørn tabber seg ut på direkten, flere utøvere fikk det tøft etter målgang på dagens 10 kilometer og Ernst A. Lersveen lusker på sosiale medier. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

Spesielt én ting imponerer NRK-eksperten:

- Å se at hun går så bra på ski som hun gjør nå, det syns jeg er skikkelig morsomt. Hun går mer rolig og avslappet, kommer seg ned mot underlaget og langer ut i diagonalgangen. Det er en måte jeg ikke har sett Heidi har gått på før.

- Hva betyr det for henne?

- Det betyr enormt mye for henne å dra med seg den tryggheten inn i verdenscupsesongen. Hun fikk de svarene hun har ventet på.

FORNØYD: Heidi Weng sammen med søstera Merete Weng. Foto: Bjørn Langsem / dagbladet
FORNØYD: Heidi Weng sammen med søstera Merete Weng. Foto: Bjørn Langsem / dagbladet Vis mer

Veteranen har slitt med store hodesmerter i lang tid etter et fall på isen, og det har preget både i treningshverdagen og privat. Livet har redd og slett blitt snudd på hodet.

Hun har måtte kutte samlinger, trent roligere enn hun ønsket og 32-åringen har måtte holde seg mye alene, fordi smertene har vært så intense:

- I dårlige perioder har jeg vært mye på rommet alene, sier Weng til Dagbladet.

NY PALLPLASS: Heidi Weng ble nummer tre i søndagens renn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY PALLPLASS: Heidi Weng ble nummer tre i søndagens renn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun fortsetter:

- Det er veldig vanskelig å ha mye vondt i hodet, men jeg tenker at jeg må leve med det. Jeg syns det er ekstremt koselig med meldinger fra andre som sliter med det samme. Det betyr mye å vite at jeg ikke er alene, sier Weng.

- Hva holder deg motivert?

- Jeg har veldig lyst til å komme på et høyt nivå igjen. Det hadde vært utrolig gøy å komme tilbake fra en sånn skade, som går ut over alt, både trening og sosialt. Det er mye som gjør det til en kjip hverdag, men jeg tenker på hvor gøy det hadde vært å komme tilbake fra det.

Astrid Øyre Slind vant søndagens renn. Claudel tok andreplassen, mens Weng ble nummer tre.

- Det var artig i dag. Det var tyngre å gå enn i går. Da jeg hadde fem sekunder i dag, trodde ikke jeg at det skulle holde. Nå må jeg bare trene noen dager og slippe opp mot Ruka. Det er umulig å si hva dette holder til i verdenscup. Vi må gå sammen for å se, sier Øyre Slind til Dagbladet.

Med det er Slind godt i rute foran verdenscupstarten i Ruka neste uke. Klassisk sprint, 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fellesstart i skøyting står på programmet i Finland.

Heidi Weng gleder seg også til å teste formen mot de svenske kanonene Frida Karlsson og Ebba Andersssn:

- Jeg tror Ruka blir tøft. Jeg vet ikke hvor jeg står, men tror at jeg må heve meg noen hakk. Jeg tror lista ligger veldig høyt, spesielt med tanke på at Ebba (Andersson) aldri har noen hviletak, sier Weng til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer