- Aldri sett forsvaret vårt så dårlig

Ærlig analyse fra Nannskog etter 1-4.

(Dagbladet.no): Det er som regel Stabæks offensive spillere som stjeler avisoverskriftene, men mye av æren for seriegullet må også tilskrives de litt lenger bak på banen.

Jon Knudsens landslagsplass og Morten Morisbak Skjønsbergs pris som årets forsvarsspiller sier litt om hvorfor Stabæk har hatt Tippeligaens nest gjerrigste forsvar i år.

I cupfinalen mot Vålerenga var imidlertid forsvarsspillet under enhver kritikk. Stabæk-spillerne var hele tiden på etterskudd, svake i duellspillet og ukonsentrerte - noe Daniel Fredheim Holm og Moa Abdellaoue utnyttet til fulle.

Daniel Nannskog var som vanlig brutalt ærlig i sin analyse av 1-4-tapet.

- Vålerenga ville mer enn oss. Jeg har heller aldri sett forsvaret vårt så dårlig, så det er jævla dårlig timing i en cupfinale. Men jeg var heller ikke feilfri. Dette tapet må tas kollektivt, sier Nannskog.

Han lot seg likevel imponere over Vålerenga - som endte ni plasser bak Stabæk på tabellen.

- Det er rart laget ikke har fått ut storspillet tidligere i sesongen. Vi visste laget har glimrende spillere, sier 34-åringen ifølge NTB.

- Bleke, men fattet

Skjønsberg ser ingen grunn å legge skylden på enkeltspillere etter stortapet, men berømmer i stedet Vålerenga for en strålende gjennomført kamp.

- Det var hele laget som ike fungerte. At hele laget fungerer er det vi har vært avhengige av hele denne sesongen. Men Vålerenga var kjempegode, sier han til Dagbladet.no.

- Dere virker å ta tapet med fatning?

- Vi er bleke, men fattet. Vi har hatt en god sesong, men det er skuffende å få en sånn avslutning.

Samtlige i Stabæk-leiren understreket at det ikke var en overdrevet gullfeiring som forårsaket kollapsen på Ullevaal. - Vi supportere har feiret heftig, men ikke spillerne. Å gjøre et poeng ut av at vi feiret blir urettferdig. Guttene har hatt kjempetreninger, men Vålerenga hadde et intenst og brennende ønske om å vinne i dag, sier Ingebrigt Steen Jensen til Dagbladet.no.

Krysser fingrene for Nannskog

Det skulle man kanskje tro Stabæk hadde også, men faktum er at seriemesterne ble kjempet ut av stilen av et heltent Vålerenga.

- Selvfølgelig visste vi at Vålerenga kom til å være såpass aggressive i kampen, og det er veldig tøft når de gjør det så vanskelig for oss. Likevel har vi spilt mange slike kamper i år, og da har det gått bra. Vi fikk det rett og slett ikke helt til, og da ble det som det ble, Veigar Pall Gunnarsson til Dagbladet.no, og opplyser at han ikke kjente noe til skaden han pådro seg på en trening på torsdag.

Nå krysser han fingrene for at Stabæk beholder Daniel Nannskog også neste sesong. 34-åringen sa etter kampen han vil annonsere sin avgjørelse på onsdag.

- Jeg håper inderlig at Daniel fortsetter i Stabæk. Han er kanskje vår viktigste spiller og en utrolig god spiller. Han er dessuten utrolig viktig for meg også. Jeg skjønner veldig godt om han vil reise, men håper uansett at han blir - Kommer du til å be Daniel om å bli?

- Jeg tror jeg har gjort det mange nok ganger allerede, sier han.