Diamond League Karsten Warholm, Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen

Aldri sett maken!

Norsk friidrett har ikke vært bedre. Kanskje ikke norsk idrett heller.

TIDENES BESTE: Ingen norsk utøver er på nivået til Karsten Warholm. I kveld tok han en ny seier under Diamond League i Paris, og bekreftet nivået som verdensener på 400 meter hekk. FOTO: AP/Michel Spingler.
TIDENES BESTE: Ingen norsk utøver er på nivået til Karsten Warholm. I kveld tok han en ny seier under Diamond League i Paris, og bekreftet nivået som verdensener på 400 meter hekk. FOTO: AP/Michel Spingler. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORGE drar til friidretts-VM med tre verdensstjerner i løping. Karsten Warholm, Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen presterte igjen glimrende i Diamond League, og har medaljesjanser også når samtlige stjerner på 400 meter hekk og 1500 meter er på plass i VM.

Det har aldri skjedd i norsk friidrett, og det er ingen tilfeldighet. Bedre har ikke denne sporten vært i Norge.

Det skjer med utøvere som fortsatt vil holde på i mange sesonger. Eldstebror Henrik Ingebrigtsen har etter sitt EM-gull på 1 500 meter tilbake i 2012, ryddet vei for en unik norsk VM-tropp med kvalitet som peker langt utover dette mesterskapet.

Filip Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen er jo bare 26, 23 og 18 år gamle, og har alle tre hatt utvikling de siste sesongene som indikerer at dette kan bli lange og enda mer spesielle karrierer.

Det får komme som det kommer. Allerede nå har de tre levert så overbevisende at det grunn til å sette resultatene i en sammenheng.

Og da er det bare å si:

Norge har aldri sett maken.

Ikke i friidrett,; og sannsynligvis ikke i noen annen sport heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer