- Aldri sett Norge så dårlig

ST. RÉMY DE PROVENCE (Dagbladet): Craig Brown var langt fra imponert over Norges innsats mot Marokko. - Jeg har aldri sett Norge så dårlig, sier Skottland-sjefen til Dagbladet. Men respekten for Drillos forsvant ikke.

Craig Brown har naturligvis studert Norges åpningskamp mot Marokko nøye. Det han så var et overraskende godt og direktespillende marokkansk lag. Og et nervøst Norge, som etter hans mening kapret et heldig poeng.

- Jeg forstår de norske spillerne hvis de er skuffet etter den kampen, sier Brown.

Skryter av Drillo

Men den skotske treneren er usikker på hvor mye hans analyser av Norges siste kamp er verdt.

- Det jeg så i den kampen, er ikke det Norge jeg kjenner. De viste i VM-kvalifiseringen og i treningskampene før VM at de kan langt mer enn det de fikk vist mot Marokko. Jeg regner med at de er på sitt beste igjen når de møter oss, sier skotte-sjefen.

Og skryter hemningsløst av Egil Olsens «outstanding» fotballfilosofi.
Drillo og hans menn nyter voldsom respekt hos Craig Brown. En nervøs og skuffende Marokko-kamp ødelegger ikke den beundringen.

- Gode hodespillere

Brown trekker isteden fram det han så da Drillos holdt Frankrike til 3- 3 i Paris i vinter.

- Da viste Norge blant annet at de har flere gode hodespillere enn Jostein Flo. Frank Strandli var strålende i den kampen. Et lag som ikke har plass til ham i troppen, må være godt. Vi er uansett klar over at Norge har flere gode hodespillere, sier Brown.
Men beundring til tross: Brown har selvsagt stor tro på seier i tirsdagens skjebnekamp. «Hederlige» 1- 2 mot Brasil har gitt skottene selvtillit. Og nå har i tillegg Craig Brown sett tendenser på treningen som han liker.

Elendig trener

- Spissene våre er i ferd med å finne storformen. På de siste treningene har de vært fantastiske. Derfor har jeg stor tro på at vi kan klare å score på Norges sterke forsvar. Samtidig vet jeg at det er vanskelig å lage mål på oss, sier Skottlands joviale trener.

Som ga Dagbladet følgende hovedforskjell på Norge og Skottland.
- Dere har en strålende trener og mange gode spillere. Vi har en elendig trener og annenrangs spillere.