- Aldri sett RBK så svake

Tidligere LSK-kaptein og NRK-ekspert Torgeir Bjarmann kom rett fra TV-sending på Marienlyst for å se Norges beste lag for andre gang denne sesongen. Han ble skuffet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg har aldri sett RBK så svake, sier Torgeir Bjarmann til Dagbladet.

Begrunnelsen til eks-spilleren som nå er blitt rikssynser i emnet fotball er som følger:

- Lagmaskinen Rosenborg er langt unna det den pleier å være. Laget er urytmisk, spiller mye på tvers og tar sjanser vi ikke er vant til. Og grunnen til at Lilestrøm ikke vant denne kampen er Rosenborgs gode enkeltspillere.

- Det var gode enkeltprestasjoner, og ikke RBK som lag, som reddet ett poeng i denne kampen.

Bratseth er uenig

I Rosenborg-garderoben blir RBK-direktør Rune Bratseth overrasket når han hører Torgeir Bjarmanns dom.

- Jeg er helt uenig, sier Bratseth.

Fordi:

- 2-2 på åråsen er vi fornøyd med i Rosenborg. Det var også et stort skritt i riktig retning fra Viking-kampen. Ballen gikk fortere, innsatsen var bedre og bevegelsene var også god til tider. Ja, jeg ser at enkeltspillere sviktet og mangler mye på formen, men for oss var dette likevel positivt, sier Rune Bratseth.

Erlandsen forbannet

Smil i RBK-leiren altså _ irritasjon og skuffelse bak døra til de gule og svarte. Og spesielt hos trener Arne Erlandsen. Som mener seieren fordvant på grunn av egen feighet.

- Jeg er ikke fornøyd med uavgjort, sier LSK-treneren til Dagbladet. - Jeg vil slå Rosenborg hver eneste gang jeg møter dem. Og vi skulle klart det i denne kampen - vi skulle vunnet 3-1 framfor å feige oss inn til 2-2.

- Det er vår egen feil at vi ikke vant denne kampen.

Det første LSK-kvarteret på Åråsen var hårreisende svakt og passivt. Etter det ble det litt bedre. Men det var først etter pause - etter at Arild Sundgot hadde utliknet Magnus Powells tidlige sjølmål og gitt litt garderobero med 1-1 rett før hvilen - at Lillestrøm spilte slik Erlandsen ønsker.

Og derfor tok de selvfølgelig også ledelsen.

- Men vi ble fornøyde da Espen Søgård gjorde 2_1, sier Erlandsen. - Og så ble vi redde eller feige - kall det hva du vil. For da vi endelig kom i ledelsen så skulle vi plutselig safe inn til seier.

- Og så gikk som det gikk.

Skrekkens LSK-eksempel

Rosenborgs utlikning ved Azar Karadas står som et skrekkeksempel på det LSK-treneren forsøker å formidle til spillerne sine.

- Vi gir Rosenborg ballen fordi vi tar et feil innkast, sier han. - Feil innkast _ på dette nivået _ herregud, det er jo helt håpløst. Og i neste sekund blir vi stående passive og slipper RBK til rett foran eget mål.

- Selvfølgelig scorer de på en slik sjanse.

Vil ha mer tøffhet

Kompromissløshet er ordet Arne Erlandsen gjentar så det nesten minner om stamming. Han vil at LSK skal bli et direkte lag som aldri lurer på et eneste valg.

- Vi bli tøffere og mer kompromissløse, sier han. - Det skal kjennetegnet Lillestrøm _ det er den eneste måten å vinne fotballkamper på. Og det forlanger jeg _ jeg vil ikke ha mer av det vi viste i denne kampen. Ja, vi var gode i perioder etter pause, men når den første skikkelig taklingen kommer etter 32 minutter av kampen forteller det alt om hvor vi hadde lua.

- I handa, sier Arne Erlandsen.

Mye av årsaken til LSK-trenerens frustrasjon ligger også i det faktum at Rosenborg var modne for å plukkes i går kveld. Hvilket også Torgeir Bjamann understreker.

- Skal Lillestrøm slå Rosenborg så må de gjøre det på kvelder som denne. Det er ikke ofte man får slike muligheter, sier Torgeir Bjarmann til Dagbladet.

<B>URYTMISK: </B> Tidligere LSK-kaptein var skuffet over det han så av RBK på Åråsen i går. - Lagmaskinen Rosenborg er langt unna det den pleier å være, sier Torgeir Bjarmann. Fra venstre Espen Johnsen, Magnus Powell, Vidar Riseth, Arild Sundgot, Erik Hoftun og Ørjan Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer