Aldri skjedd før: - Ydmykende

Den defensive taktikeren Jose Mourinho hadde aldri sluppet inn seks mål i en kamp. Så møtte han Bodø/Glimt.

SJOKK: Roma-manager José Mourinho får spørsmål om Bodø/Glimt-seieren kom som et sjokk. 21. oktober 2021. Video: Bodø/Glimt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erik Botheim, Patrick Berg, Ola Solbakken og Amahl Pellegrino sørget for at Romas målvakt måtte plukke seks baller ut av nettet.

Jose Mourinho måtte altså se et av sine lag slippe inn seks mål i en kamp for alle første gang i karrieren. I løpet av sine 1008 kamper som manager hadde det aldri skjedd før. Det er også kun tredje gangen i karrieren han taper med fem mål.

- Det er en fadese for Mourinho og Roma. De blir avkledd og utspilt på Aspmyra, sier Serie A-ekspert Even Braastad til Dagbladet.

- Dette må være et av de største tapene i hans karriere. Det er en ydmykelse for Mourinho, sier fotballekspert Arne Scheie til Dagbladet.

Mourinho vlle ikke snakke så mye om resultatet på pressekonferansen etter kampen.

- 6-1 eller 5-1, det spiller ingen rolle. Etter 3-1 var kampen tapt. Det beste laget vant, sa Mourinho til pressen etter kampen.

SKUFFET: Jose Mourinho ble bare en tilskuer til Glimts festkveld. Foto: NTB
SKUFFET: Jose Mourinho ble bare en tilskuer til Glimts festkveld. Foto: NTB Vis mer

- Ydmykende

Mange husker kanskje Mourinhos ydmykende 5-0-tap mot Barcelona i November 2010. Den gang som Real Madrid-manager. Eksperten kaller tapet mot Glimt ydmykende på en helt ny måte.

- Det Barcelona-laget de tapte mot var et av tidenes beste klubblag. Du finner ikke Messi, Xavi og Iniesta på Glimt-laget, men Berg, Botheim og Solbakken. De leverte en vill kamp. Det er rett og slett ydmykende å tape med de sifrene.

Serie A-ekspert Braastad hadde umiddelbart en tanke i hodet da målene begynte å renne inn i Bodø.

- Den første tanken jeg fikk var jo grunnen til at Mourinho ble henta inn. Han skulle få orden på det defensive. Kveldens kamp er et slående bevis på at det ikke er blitt bedre, sier Braastad til Dagbladet.

EUROPA-SJOKK: Bodø/Glimt rundspilte Roma og vant 6-1 i Bodø. Supporterne utenfor Aspmyra var i ekstase. Vis mer

Skyldte på reservene

Mourinho kalte det selv for et sjokkresultat og skyldte på at andrekka hans ikke var god nok.

- De har mer kvalitet enn oss. Deres førstelag er mye bedre enn vårt andrelag. Så det er min feil. Jeg ønsket å hvile spillere før kampen mot Napoli. Bodø/Glimt er et bedre lag enn mitt lag i dag. sa Mourinho til Viasat 4.

Det er ikke en forklaring Braastad kjøper i det hele tatt.

- Det er ingen unnskyldning. Han var opptatt av å poengtere det selv og bruker anledningen til å peke på at han har for tynn tropp. Vi har sett tidligere at han liker å lage et poeng ut av ting før overgansmarkedet åpner, sier eksperten og fortsetter:

- I det laget han starter med er det spillere som har spilt jevnt og trutt i Serie A. Det er nok av spillere med kvaliteter som bør ta ansvar for at det ikke ender 6-1.

Slaktes i Italia

- Hvordan blir det snakket om i Italia?

- Overskriftene florerer allerede i La Gazetta, der snakkes det om ydmykelse, mareritt og katastrofe. Det brukes store ord og det med rette, sier Braastad.

Gazetta kaller det blant annet «En uendelig skam», skriver Gazzetta.

«Det har allerede vært pinlige nederlag i europeisk Giallorossi-historie, men en ting er å ta en slik sprekk mot Manchester United, Barcelona eller Bayern München, det er en helt annen ting mot 218 -laget på Uefa-rangeringen», skriver de videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer