Norge - Russland, kvartfinale håndball-VM2921

Aldri skjedd før

Ingen har opplevd mer suksess i håndball.

ENESTÅENDE SUKSESS: Ingen har sterkere internasjonale resultater enn Thorir Hergeirsson. Norge er klar for semifinale i jentenes håndball-VM etter en knusende seier mot Russland. Det er langt fra tilfeldig. FOTO:Beate Oma Dahle / NTB
ENESTÅENDE SUKSESS: Ingen har sterkere internasjonale resultater enn Thorir Hergeirsson. Norge er klar for semifinale i jentenes håndball-VM etter en knusende seier mot Russland. Det er langt fra tilfeldig. FOTO:Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANDSLAGSSJEF Thorir Hergeirsson fikk litt tyn forleden fordi han glemte å be om timeout da håndballjentene hans slet mot Sverige. Ellers er det ikke mye å kritisere ham for:

  • I utrolige 14 av 16 mesterskap har han ført laget sitt til semifinale.

I kveld var det med klasse. Etter at Norge i de siste kampene har slitt så mye med forsvarsspillet at de nesten rotet seg ut av VM, var alt det gode tilbake mot Russland.

Et herlig kjempende norsk lag lot aldri russerne komme inn i kampen. Robuste og raske norske jenter var gjennomgående mange nummer for store for motstanderne og kontrollerte inn 34 - 28.

Den størrelsesforskjellen har sin historiske forklaring.

I MANGE år slet håndballjentene våre nettopp med russisk fysikk. Storvokste motstandere var et problem i en sport som gir de med flest centimeterne noe naturlige fordeler.

Da også Norge på 1990-tallet begynte med en systematisk innsamling og utvikling av høye spillere, forsvant den forskjellen selv om russerne seinest i OL i sommer ble litt for røffe.

Mot et ganske nytt og annerledes russisk lag, vippet fysikken i vår favør. Først gjennom et inspirert tøft forsvarsarbeid rundt sterke Kari Brattset Dahle, og så med den passe høye Dahle på streken i angrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.