Narve Gilje Nordås og Jakob Ingebrigtsen

- Aldri skjedd før

Narve Gilje Nordås (24) vurderer endringer for å nærme seg Jakob Ingebrigtsen (22) i en verdenselite hvor nivået er skyhøyt.

RIVALER: Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås. .Foto: Beate Oma Dahle / NTB
RIVALER: Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås. .Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Jakob Ingebrigtsen løp inn til europeisk rekord på en engelsk mil i Diamond League-finalen i Eugene seint lørdag kveld. Nordmannen var bare 60 hundredeler bak Hicham El Guerroujs verdensrekord fra 1999.

Litt lenger bak i feltet ble Narve Gilje Nordås nummer sju.

- Alt i alt et bra siste løp, kroppen kjentes bra, men det var ikke et veldig bra løp med tanke på flaks eller taktisk utførelse. Det var greit å legge seg bak i feltet, men det var konstant klabb og babb, man taper noen tideler på det. Med litt mer stang inn er det tredje- og ikke sjuendeplass, oppsummerte Nordås til NRK etter løpet.

- Stort

Han løp selv inn på tida 3.48.24, under sekundet bak tredjeplassen. Opp til Ingebrigtsen i tet var det en god luke. Fra NRK fikk han spørsmål om løpet til Ingebrigtsen. Nordås rangerer det oppe med da konkurrenten fra Sandnes satte europeisk rekord på 1500 meter i Polen tidligere i år.

- Det er stort, en god tid. Det er helt der oppe. Det er en rask bane og et enormt nivå her, sier Nordås.

KRYSTALLKLAR: Jakob Ingebrigtsen var ikke nådig da han vurderte formen til Dagbladets reporter. Reporter: Stian With. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Han kikker over på resultatlista og fortsetter:

- Man ser bredden her også. Det er 11-12 mann innenfor 3.51, noe som aldri har skjedd før.

I NRK-intervjuet gir friidrettskometen seg selv terningkast seks for 2023-sesongen, hvor han har både tatt VM-bronse og løpt under 3.30 på 1500 meter.

- Jeg kunne ikke håpet på mer. Det viser at du aldri må sette begrensninger for deg selv, svarer han til statskanalen.

KOMET: Narve Gilje Nordås Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KOMET: Narve Gilje Nordås Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Må våge

Han er klar på at OL-medalje er målet neste år, og tok inspirasjon fra Yared Nuguses løp lørdag for å kneppe innpå de beste.

Amerikaneren hengte seg på Jakob Ingebrigtsen, og gjorde karrierens desidert beste løp da han ble nummer to i Diamond League-finalen i Eugene.

- Jeg må kanskje våge mer, ta større risiko og bare gå for det. Se på Nuguse. Jeg har jo ikke tatt store sjanser i løpene i år, forklarer Nordås, som flere ganger har kapret gode plasseringer takket være en god spurt.

Til tross for at det ikke ble noen verdensrekord var Ingebrigtsen fornøyd med lørdagens løp og seier.

- Jeg håpte å løpe under 3:46. Det var mer en test for meg selv. Så det er ikke så nøye hva tida ble. En relativt konservativ åpning, sett i forhold til resultatet. Så testet jeg meg selv på slutten for å se hva jeg kunne. Det ble som jeg håpet, sier Ingebrigtsen til NRK.

PS: Ingebrigtsen løper også 3000 meter i Eugene. Den starter 22.17 søndag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer