- Aldri skjedd

Alexander Stöckl (49) og hopperne er på plass i Lake Placid i USA. For første gang i verdenscupen skal det arrangeres en ny øvelse.

I USA: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
I USA: Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig fint her, forteller Stöckl til Dagbladet.

- Jeg var nettopp på toppen av bakken og utsikten er fantastisk. Alt er fint preparert. Bakkemannskapet gjør sitt beste med liten erfaring. Men alt er i orden så langt.

Denne helga foregår det en aldri så liten historisk begivenhet i hoppsporten. For første gang på 33 år er verdenscupen tilbake i Lake Placid, byen der det ble arrangert OL i 1932 og 1980. Sist verdenscupen ble arrangert i USA, var for 19 år siden.

Nå skal hoppsporten forsøke å ta tilbake det amerikanske markedet. Det skjer med en ny øvelse i verdenscupen.

Lørdag arrangeres det først individuelt renn på formiddagen. På ettermiddagen blir det såkalt Super Team Competition, der hver nasjon er representert med to hoppere. Laget som gjør det best etter tre omganger, står igjen som vinner.

Kort fortalt dreier det seg om en lagkonkurranse, men hvert lag har bare to hoppere.

- Det har aldri skjedd tidligere i verdenscupen for herrer. Det ble forsøkt under Grand Prix sist sommer, men det er første gang i verdenscupen. Det er et veldig spennende format, forteller Stöckl til Dagbladet.

- Det er to hoppere på hvert lag og ikke fire. De hopper tre omganger hver. Etter første omgang blir feltet redusert til 12 lag. Etter andre omgang er det bare åtte lag igjen. Jeg tipper det er et sted mellom 15 og 18 nasjoner som er her.

FOSSER VIDERE: Halvor Egner Granerud leder verdenscupen. Her er han fotografert etter triumfen i Willingen sist helg. Til venstre pappa Svein Granerud, til høyre mamma Marit Egner. Foto: NTB
FOSSER VIDERE: Halvor Egner Granerud leder verdenscupen. Her er han fotografert etter triumfen i Willingen sist helg. Til venstre pappa Svein Granerud, til høyre mamma Marit Egner. Foto: NTB Vis mer

Der brygger med andre ord opp til en monsterlørdag i hoppbakken i Lake Placid. Søndag er det vanlig individuelt verdenscuprenn - før hoppsirkuset vender tilbake til Europa igjen.

Stöckl forteller at det er et meget bra opplegg rundt hopperne, og at det er spennende å forsøke å vekke til live det amerikanske markedet.

- Så langt har de solgt 12 000 billetter for hele helga. Det er fantastisk. Stadion her er ikke så stor, så det blir ganske fullt, forteller landslagstreneren.

- Det er ikke så mange mennesker som bor i Lake Placid (cirka 2500). Det kommer en del folk fra litt lenger unna. Rennene blir vist på amerikansk TV. Er vi heldige, så går søndagens renn på samme kanal som Super Bowl. Hvis det skjer, er det helt konge, sier Stöckl.

Han opplyser at verdenscupleder Halvor Egner Granerud har gjort det bra på trening i de amerikanske omgivelsene.

- Granerud er fortsatt i form, sier han.

INNTRENGER: Det kan skje mye rart under en idrettskonkurranse, men dette er unormalt. Video: Bård Sørø Olsen, Dagbladet TV / TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer