Aldri slått Brasil i VM

Statistikken taler for Brasil-seier i dagens møte med England. Les alt om kvartfinalelagene.

England-Brasil

Shizuoka stadion, Japan, avspark kl. 08.30 (norsk tid)

Dommer: Felipe Ramos Rizo (Mexico)

Sannsynlige lag:

England: David Seaman - Danny Mills - Sol Campbell - Rio Ferdinand - Ashley Cole - David Beckham - Nicky Butt - Paul Scholes - Trevor Sinclair - Emile Heskey - Michael Owen

Brasil: Marcos - Cafu - Lucio - Roque Junior - Roberto Carlos - Gilberto Silva - Juninho - Rivaldo - Edilson - Ronaldinho - Ronaldo

Veien til kvartfinalen:

England gikk videre som toer i «dødens gruppe» etter å ha slått Argentina og spilt uavgjort mot Sverige og Nigeria. I åttendedelsfinalen slo England Danamrk med 3-0.

Brasil gikk enkelt videre fra gruppa med tre strake seiere. De fikk en noe heldig start mot Tyrkia med et omdiskutert straffemål helt på slutten av kampen. De to neste kampene ble lett match for et scoringsvillig Brasil med 4-0 over Kina, og 5-2 over Costa Rica. I åttendedelsfinalen vant Brasil 2-0 over et hardt kjempende Belgia, og også i den kampen gikk dommeravgjørelsene i Brasils favør.

Tidligere VM-møter:

Brasil og England har bare møtt hvernadre tre ganger i VM-sammenheng. Første møte var i Sverige i 1958, og kampen endte 0-0. Fire år senere vant Brasil 3-1 med blant annet to mål av legenden Garrincha. Brasil stakk også av med seieren i det tredje møtet. Jairzinho scoret på en Pele-pasning og ga Brasil 1-0 seieren. England har altså aldri slått Brasil i VM, og i morgen får de sin fjerde sjanse til å pynte på statistikken.

Kampene i kampen:

I gigantmøtet på Shizuoka stadion kan det være verdt å følge nøye med på duellen mellom Englands nye stjerneskudd i forsvaret, Rio Ferdinand, og Brasils hjemkomne fenomen, Ronaldo. Ronaldo har scoret fem mål så langt i VM, mens England bare har sluppet inn ett.

En annen spillerduell som kan bli morsom er David Beckham og Roberto Carlos. Kan Beckham greie å lure en av verdens beste venstrebacker? Og klarer Beckham å følge fotrappe Carlos når han setter fart langs venstresiden? Og hvem av de to kommer til å slå det avgjørende innlegget?

Tyskland - USA

Ulsan, Sør-Korea, avspark kl. 13.30 (norsk tid)

Dommer: Hugh Dallas (Skottland)

Sannsynlige lag:

Tyskland:

Kahn - Frings - Linke - Ramelow - Metzelder - Schneider - Ballack - Jeremies - Bode - Klose - Neuville.

USA:

Friedel - Mastroeni - Pope - Berhalter - Lewis - O'Brien - Reyna - Stewart - Donovan - McBride

Veien til kvartfinalen:

Tyskland hadde fullstendig grep om puljeavansementet etter 8-0 slakten av Saudi-Arabia. Men det var før Robbie Keanes sene irske utlikning i den neste kampen. Plutselig var gruppa åpen, og tyskerne trengte et resultat mot Kamerun. Og med ti mann på banen sto tyskerne for en enorm 2-0 arbeidsseier da de trengte det som mest. Miroslav Klose har også overrasket de fleste med scoringsformen, fem mål, alle med hodet, lar seg høre i et VM. Åttendedelsfinalen ble ikke like suveren for tyskerne, men Oliver Neuville sikret avansementet med sin sene scoring mot Paraguay.

USA imponerte en hel verden i åpningskampen mot Portugal. Etter en halvtime ledet baseball-landet med 3-0, og sto i mot det enorme portugisiske presset mot slutten av kampen. De fortsatte å imponere med uavgjort mot vertsnasjonen Sør-Korea i den neste kampen, men kom seg videre fra gruppespillet med en god porsjon flaks. En flau forestilling mot Polen, 1-3 tap, ble kronet med åttendedelsfinalespill etter at sørkoreanerne sendte Portugal på flyet hjem. Og da alle trodde eventyret skulle slutte mot et imponerende Mexico i den neste runden, reiste amerikanerne seg igjen og vant 2-0.

Tidligere VM-møter:

USA ser etter revansje etter 2-0 tapet for Tyskland i Frankrike-VM.

Kampen i kampen:

Claudio Reyna har imponert fra sin sentrale midtbaneposisjon, men nå møter han Tysklands ubestridte midtbaneener Michael Ballack til duell. Ballack er så langt den beste tilretteleggeren i VM, men Reyna ligger ikke langt bak.

Miroslav Klose har headet inn fem mål så langt i VM. Brad Friedel har blant annet reddet to straffer. Det blir interessant å se hvem av de to som går seirende ut av målkampen i kvartfianlen!

I faresonen:

Flere av spillerne lever farlig med tanke på å få være med i en semifinale. Hos amerikanerne har Brad Friedel, Pablo Mastroeni, Eddie Pope, Gregg Berhalter, og Josh Wolff alle et gult kort fra åttendedelsfinalen. Hos tyskerne står det litt bedre til, men Ballack, Bauman, og Schneider pådro seg en gul advarsel mot Paraguay.

SPANIA - SØR-KOREA

Gwangju VM-stadion, lørdag kl. 08.30

Dommer: Gamal Ghandur, Egypt.

Veien til kvartfinalen:

 • Spania gikk gjennom gruppa med ni poeng og 9-4 målforskjell. Spanjolene hadde størst problemer mot Sør-Afrika i den siste kampen der det sto 2-2 til Raul scoret sitt andre for dagen. Laget åpnet med to 3-1-seire. I åttendedelsfinalen måtte Spania ha straffekonk mot irene. Keeper Iker Casillas ble den store helten.
 • Sør-Korea har overrasket alle i dette mesterskapet. Laget åpnet med 2-0 mot Polen. 2-2 mot USA ble fulgt opp med 1-0-seier mot Portugal. I åttendedelsfinalen mot Italia har vel alle friskt i minne. I VMs mest dramatiske kamp ble Ahn Jung-hwan dagens mann.

  Kampen i kampen:

  Veteranen Fernando Hierro mot kometen Ahn Jung-hwan. En spiller på hell mot en sprudlende unggutt proppfull av selvtillit - og på jakt etter ny arbeidsgiver.

  Status:

 • Spanias toppscorer Raul er høyst tvilsom. Spania-sjef sier han ikke vil gamble med Real Madrid-spissens skade.
 • Guus Hiddink har forsvareren Kim Tae-Young (nesebrudd), midtbanespiller Kim Nam-il (ankel) og Park Ji-Sung på skadelista. Men Hiddink håper å ha de to sistnevnet klar til kamp.

  Tidligere VM-møter:

  1990: Spania vant 3-1.

  1994: 2-2 - Hierro, Nadal og Enrique er igjen på det spanske laget. Sør-Korea har med Hwang Sun-hong og kaptein Hong Myung-bo.

  SENEGAL - TYRKIA


  Nagai Stadium, lørdag kl. 13.30

  Dommer: Oscar Ruiz, Colombia.

  Veien til kvartfinalen:

 • Allerede i VMs første kamp fikk fotballverden et forvarsel om hva dette mesterskapet ville bringe. Senegal serverte den første sensasjonen med å slå Frankrike 1-0. De avsluttet gruppespillet med to uavgjort-kamper - 1-1 mot Danmark og 3-3 mot Uruguay. Afrikanerne var nær ved å rote det bort på slutten av Uruguay, men det er glemt nå. Sverige ble slått i kvarten og nå spiller laget for Afrika-rekord. Aldri før har et lag fra dette kontinentet nådd semifinalen i et VM.
 • Tyrkia åpnet med å tape 2-1 mot Brasil etter en omdiskutert avslutning på kampen. Men siden har det gått veien for tyrkerne. Tyrkia gikk videre på bekostning av Costa Rica og Kina. I kvartfinalen ble Japan et nummer for små. Tyrkias tidlige 1-0-mål holdt til avansement.

  Kampen i kampen:

  Stopperen Alpay mot driblekongen El Hadji Diouf.

  Status:

 • Senegal avlyste dagens trening for å få en dags hvile. Kaptein Cisse sliter fortsatt med en leggskade. Coly er på bedringens vei etter en smell i kneet, mens Pape Malick Diop håper å bli kvitt smertene etter en overtråkk mot Sverige. På plussiden: Diao og Fadiga tilbake fra karantene.
 • Buruk mistet de fire første VM-kampene, men er klar igjen nå. Inter-spilleren går trolig inn på laget. Blackburns Unsal testes på trening i morgen. Spissen Sukur og keeper Rüstu sliter med småskader - som foran Japan-kampen.

  Tidligere VM-møter:

  Ingen.

FÅR TØFF MOTSTAND: Rio Ferdinand har fått sitt definitive internasjonale gjennombrudd i årets VM. Kan han klare å hamle opp med Ronaldo i morgen tidlig?
SOLID KEEPERSPILL: Brad Friedel har reddet to straffer så langt i VM. Kan han stå i mot Miroslav Klose og Tyskalnd i morgen?
GAMMEL MOT UNG: Fernando Hierro flyter på rutinen. Er det nok mot ungt koreansk krutt?
ET UTROLIG RYKK: Alle har latt seg imponere av El-Hadji Dioufs spill i VM. Kan Alpay og Tyrkia stoppe den afrikanske seiersmaskinen?