- Aldri spilt bedre golf

Suzann Pettersen (20) skulle bruke Wales Open som oppvarming foran British Open neste helg. Men foran siste dag er golftalentet på andreplass og kjemper om førstepremien på 800 000 kroner.

- Jeg skjønner ingen ting. Jeg har ikke noen god følelse, men likevel har jeg aldri spilt bedre enn nå. Jeg har jo fått birdies på rekke og rad, humrer Suzann Pettersen.

I går ledet hun lenge, men ble passert av svenske Helen Alfredsson på det 17. hullet.

- Det gjør ingen ting. Nå i ettertid er jeg faktisk glad for at jeg ligger bak. Det blir litt mindre press og jeg kan spille litt mer avslappet, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

Og hun har hatt mye å glede seg over de tre siste dagene:

13 under par

Med 68 slag i går fullførte Oslo-jenta på fem slag under banens par. Men enda mer fornøyd er Suzann selv med antall birdier (ett slag under par) hun har prestert under Wales Open:

- I dag hadde jeg sju birdier. Dagen før åtte og sju på torsdag. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Suzann Pettersen.

Totalt ligger hun 13 slag under par.

- Det har jeg aldri klart før. Rekorden fra før er 12 under par, sier Suzann Pettersen.

- Det betyr at om du spiller på banens par søndag, så setter du ny personlig rekord?

- Ja, men jeg har ikke tenkt å gå på par. Jeg skal under.., sier den ferske golfproffen.

Første million

I premiepotten ligger det 800000 kroner til vinneren. Men Suzann krever å bli trodd når hun hevder at den store summen ikke forstyrrer henne.

- Vi spiller jo om store penger hele tiden. Til slutt blir det en vane, og du slutter å tenke over det. Golfen er viktigst.

Seier i dag vil også bli satt høyere enn triumfen i French Open - Suzanns første proffseier, hvor hun innkasserte 317000 kroner i premie.

I så fall vil hun ha spilt inn sin første million som proff.

- Konkurransen er større her. Blant annet stiller flere av de beste svenskene fra USA-touren. Pengepremien er jo også betydelig større.

- Hvordan vurderer du vinnersjansen?

- Det er helt åpent. Men jeg går naturligvis for seier og vil anse det som et nederlag om jeg ikke gjør det, når jeg ligger så nær. Jeg er ung og forhåpentligvis mer sulten på seieren enn en 36 år gammel svenske, sier Suzann Pettersen.

Sammen med spanske Paula Marti ligger Suzann Pettersen også godt an til å bli «Rookie of the year» - Årets nykommer - på europatouren.

Ettertraktet

En slik tittel vil åpne mange dører i det kommersielle markedet internasjonalt. Så langt har Suzann Pettersen kun kontrakter med norske firmaer, eller internasjonale firmaer med kontor i Norge.

Manager Jan Ove Nystuen i firmaet IMG (International Management Group) merker allerede stor utenlandsk interesse for det norske golfesset.

- Det er mange som begynner å få øynene opp for Suzann. Om hun fullfører sesongen i samme stil vil hun stille med gode forhandlingskort foran neste sesong, sier Jan Ove Nystuen.

<B>KLAR FOR PUTT:</B> Suzann Pettersen har ingen problemer med å holde fokus selv om det er store penger som står på spill.