HYLLET PÅ FLYPLASSEN: José Mourinho ble omringet av supportere og journalister da han landet utenfor Milano i natt. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
HYLLET PÅ FLYPLASSEN: José Mourinho ble omringet av supportere og journalister da han landet utenfor Milano i natt. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERSVis mer

«Aldri tidligere har han vært så spesiell»

Mourinho fra utskjelt til helt i italienske aviser.

|||(Dagbladet): José Mourinho har hatt et svært anstrengt forhold til italiensk presse - og han har ikke akkurat følt at de har spilt på lag med ham.

Portugiseren bør derfor lese dagens aviser.

For i spalte etter spalte hylles Inter-treneren etter det som blir sett på som en bragd mot Barcelona i Champions League-semifinalen, ifølge ESPN.

Hyllet av 5000Da Mourinho og laget landet på Malpensa-flyplassen i natt, ble de møtt av rundt 5000 fans i blått og svart. Når han drar i butikken i dag blir han møtt av forsideskryt av gamle kritikere.

«José er helten. Aldri tidligere har han vært så spesiell,» skriver La Repubblica på kommentatorplass om «The Special One».

Avisa mener Mourinho er hovedårsaken til at Inter nå er i Champions League-finalen, i førersetet i Serie A og også i den nasjonale cupfinalen.

«Mannen har forvandlet Inter. Mourinho gir klubben en Champions League-finalen etter 38 år, etter en av de mest eksepsjonelle forsvarsforestillingene som er vist på dette nivået,» skriver La Repubblica.

Dekket alle hullDet var ikke vanskelig å se hva som var planen til Mourinho i går. Det var ikke å angripe for å ta livet av kampen med et bortemål. Nei, alt som sto i hodet på Inter-gutta var å forsvare området rundt egen 16-meter og nekte Barcelona-spillerne å entre boksen med ball i beina.

De dannet en jernring som Barcelona for sjelden klarte å trenge gjennom.

«Inter-taktikken dekket alle hull,» skriver Gazzetta dello Sport.

Torino-baserte Tuttosport kliner til med et bilde av Mourinho og tittelen:

«Heroiske Inter til finalen.»

STERKE SCENER: José Mourinho viste sjeldent mye følelser på Camp Nou etter ettmålstaptriumfen i går kveld. Foto: MANU FERNANDEZ/AP
STERKE SCENER: José Mourinho viste sjeldent mye følelser på Camp Nou etter ettmålstaptriumfen i går kveld. Foto: MANU FERNANDEZ/AP Vis mer