- Aldri vært bedre spiss

En feilvendt John Carew fant åpninga ingen andre så, og kranglet inn nok et mål for Lyon. Etter kampen skulle alle hylle klubbens nye helt.

LYON (Dagbladet): John Carew er i løpet av noen seine sommeruker fotballspilleren hele Frankrike snakker om. I går senket han Strasbourg med et kraftverk av en scoring.

-  Jeg vet ikke om jeg er i mitt livs form. Fysisk har jeg nok litt å gå på, for det er tidlig i sesongen. Men som fotballspiller har jeg kanskje ikke vært bedre, sier John Carew når Dagbladet møter ham etter kampen.

-  Så det er nok riktig å si at jeg aldri har vært en bedre spiss, for jeg har aldri vært så komplett som jeg føler meg nå, sier han.

-  Og grunnen til det er?

-  Jeg har fått vært skadefri og trent bra over lang tid. Men det viktigste er at det i det siste har vært utrolig gøy å spille fotball.

Første skudd på mål

Strasbourg-stopperen Karim Haggui er ikke spilleren som takker nei til en duell.

Det fikk også John Carew føle i de første 25 minuttene i Lyons hjemmepremiere.

 TOPPSCORER:  John Carew er toppscorer i Ligue 1, med to mål på to serierunder. Det samme har Jean Makoun (Lille) og Edouard Cisse (Paris St. Germain). Foto: Arnt E. Folvik
TOPPSCORER: John Carew er toppscorer i Ligue 1, med to mål på to serierunder. Det samme har Jean Makoun (Lille) og Edouard Cisse (Paris St. Germain). Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Men da det gjaldt som mest ble tunisieren redusert til en smågutt. Slik forklarer hans overmann fra Lørenskog målet:

-  Vi fikk innkast, og ballen havnet hos meg. Jeg tenkte tidlig på hvordan jeg skulle avslutte. Og den gikk jo inn akkurat der det var mulig, sier Carew.

Det var et mål av rein og skjær vilje. Og styrke. Men det krever også at du er kald nok til å vite hvor du skal vende, for å uskadeliggjøre den digre midtstopperen som klorer og river i nakken din. Og når John Carew er i form, er det ingen som tar ham på den biten.

Det var kampens første skudd på mål, men det holdt i massevis til å sende Lyon opp i 1- 0.

Fansens favoritt

Førsteomgangen for øvrig var en kamp mellom to ballbesittende lag.

Det sier sitt at ingen av keeperne hadde én tellende redning før pause. Strasbourgs største mulighet sto den svenske spissen Alexander Farnerud for, men skuddet gikk utenfor.

Scoringen sørget selvfølgelig for at John Carew var mannen Lyon-fansen sang på da lagene gikk i garderoben - «Keru, keru, keru».

Men han bidro med mer enn scoring: Nevnte Karim Haggui måtte tåle nye runder i slåsskampen med muskelbunten fra Lørenskog, som også var spillbar langs bakken.

Etter kampen roste Carew sine motstandere:

-  De var gode. Vi får nok en gang bekreftet at dette er en liga med svært høyt nivå, og det kommer til å bli en lang og tøff sesong.

-  Klarer du over tjue mål?-  Det tenker jeg ikke på i det hele tatt.

Åpent mål

I andre omgang ble Lyon presset bakover på banen. Kampforløpet medførte langt færre dueller for Norges landslagsspiss, som isteden ble liggende og vente på at mulighetene skulle by seg. Noe som skjedde etter nøyaktig en time.

En kommunikasjonssvikt mellom Strasbourg-keeper Stephane Cassard og hans forsvar gjorde at Carew plutselig forfulgte en ball som bare kunne trilles i det tomme buret - om han nådde den. Han rakk akkurat å få tåa på ballen - som rullet forbi kassa og ut på motsatt side.

Det var ingen enkel putt av en scoring han sto overfor. Etter missen ble han liggende på hodet over reklameskiltene.

Populær trøye nummer 9

Da han kom seg opp igjen, mottok han en spontan hyllest fra fire stappfulle tribunesider.

Akkurat det samme skjedde ved full tid. For toppscorer John Carew er en stor mann i fransk fotball nå.

Det så vi på hvilket navn de fleste frammøtte fans hadde fått trykket på drakta si.

Og det blir neppe færre som kjøper Lyons 9-er-trøye utover høsten.