- Aldri vært bedre

Ole Gunnar Solskjær er ett mål fra å tangere sin personlige målrekord i Manchester United, men slår allerede fast at dette er hans beste sesong i klubben.

I kveld spiller Ole Gunnar Solskjær og co. Champions League-kamp bort mot Boavista. Kvartfinaleplassen er allerede klar, men som gruppevinner får Manchester United enklere motstand.

Foran kveldens kamp oppsummerer Solskjær sesongen overfor nettstedet Ananova.

Og han er enig med de som sier dette er hans beste sesong siden overgangen i 1996.

- Ja, jeg synes dette er min beste sesong. Jeg synes samtidig at dette er det beste laget jeg har spilt på, så det er kanskje en naturlig konsekvens, sier Solskjær.

18 mål

Solskjær står med 18 mål så langt denne sesongen. Det er et mål dårligere enn hans personlige rekord i United-trøya, som han satte i debutsesongen.

- Men jeg rangerer ikke meg selv ut fra hvor mange mål jeg scorer. Det er moro, men jeg er på laget og det er det viktigste, sier kristiansunderen.

Etter et par år med mye benkesliting har Solskjær fått mye tillit sammen med Ruud van Nistelrooy denne sesongen. Nordmannen er ikke tvil om at det har gitt resultater.

- Jeg tror jeg har blitt en bedre spiller totalt sett. Jeg er sterkere, mer erfaren og har spilt i en lang periode nå.

United sleit tungt en periode før jul, men med van Nistelrooy og Solskjær på topp fant United tilbake til storformen. Nå er laget tilbake i gullkampen i ligaen og øyner fortsatt gjentakelse av Champions League-triumfen fra 1999.

Best i Champions League

I kveld spiller Solskjær på topp for United sammen med Diego Forlan. Ruud van Nistelrooy spares på grunn av en vond lyske.

Solskjær har stor tro på at Forlan fra Uruguay skal lykkes i Manchester United.

- Vi har sett ham på trening. Vi vet at hans avslutteregenskaper vil bety mange mål, sier Solskjær.

Selv er Solskjær den spilleren som scorer hyppigst i Champions League. Før dagens opptreden har den norske landslagsspissen spilt 330 minutter og scoret fire mål. Det gir et målsnitt på 1,21 mål per 90 minutter.

Med det er han klart best av spillerne med mer enn tre kampers sammenlagt spill bak seg, ifølge UEFAs offisielle statistikk.

Juventus' David Trezeguet og Ruud van Nistelrooy topper scoringslista med åtte fulltreffere hver. De har et scoringssnitt på henholdsvis 0,95 og 0,92.

  • Dagbladet.no føler kveldens Champions League-kamper.

    (Dagbladet.no)

GOD SESONG:</B> Ole Gunnar Solskjær har fått mye jubel fra United-fansen denne sesongen. Foto: SCANPIX