- Aldri vært bedre

John Carews posisjon i Valencia blir stadig sterkere. Da trener Rafael Benitez byttet ham ut i går, pep publikum.

For selv om det ble tap for et blekt Deportivo, imponerte Carew med godt spill. Han skaffet blant annet laget straffe som Pablo Aimar misset på. Nordmannen var involvert i det meste av farligheter, derfor reagerte publikum med piping da Benitez erstattet Carew med Mista drøye kvarteret før slutt.

- Det var litt rart. Ting forandrer seg fort i fotball. Det er jo ikke ofte publikum piper på treneren når en spiller blir tatt av, sier Carew til Dagbladet.

Kanonform

I fjor var nemlig Mista den store spisshelten i Valencia. Nå er det Carew som har den rollen, etter storspill i flere kamper på rad. John sjøl er veldig tilfreds med sin egen innsats om dagen.

- Jeg tror ikke jeg har vært i bedre form noen gang. Matchvekta er nede i 96 kilo, og utholdenheten nærmer seg 100 prosent, sier Carew.

Likevel. I går var Lørenskog-gutten bare lei seg for at laget tapte. Statistikken etter kampen viste at Valencia hadde ballen i 60 prosent av tida. De dominerte. Deportivos mål kom etter overdristig keeperspill av Andres Palop i Valencias mål. Den vanligvis gode keeperen ruste litt unødvendig ut, og lot Roy Makay sende ballen mellom beina sine fra relativt skrått hold.

- Synd, men typisk at det skjer. Mulig han burde holdt seg på streken. Men vi skal ikke klandre ham for tapet. Vi burde scoret tre- fire mål selv. Vi kasta rett og slett bort seieren, sukker han.

Hjem til jul

Foruten å skaffe straffespark, hadde Carew fire store målsjanser. I førsteomgang reddet Deportivo på streken da John vant en duell etter corner. Like etterpå regisserte han et angrep, der han først spilte fri venstrekanten, for deretter å stupheade ballen like over tverrliggeren.

I andre omgang hadde han et par nye farlige headinger. Men den største sjansen fikk han da han ble nydelig frispilt av Rufete etter drøye 60 minutter.

- Jeg dro meg forbi Donato for å få skutt med høyrefoten. Men akkurat i det jeg skulle skyte, så sklei jeg på underlaget. Typisk for kampen. Vi skulle bare ikke score.

Nå venter juleferie i Norge på Carew. Han reiser hjem i dag, og skal feire sammen med familien på Lørenskog.

- Vi har fått lov til å ta to dager helt fri. Så har vi fått et treningsprogramm som jeg har tenkt å følge. Jeg legger aldri på meg, så jeg skal nok kose meg med litt god julemat også, flirer John.

FAKTA

Spansk førstedivisjon

Valencia- Deportivo

La Coruna: 0- 1 (0- 1)

D: 0- 1 Roy Makay (21)

T: 49000

PÅ VEI HJEM: John Carew spilte godt da Valencia tapte i går. Nå gleder han seg til juleferie i Norge. Muligens dukker han opp på en showkamp i Trysil i jula. - Vi får se. Kanskje jeg drar dit, men det er ikke sikkert jeg spiller. Vil ikke risikere noen skader på kunstgresset, sier Carew.