Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aldri vært i bedre form

Astrid gikk Norge til suveren stafettseier.

(Dagbladet.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk Norge inn til en suveren seier i finalen i sprinstafett under prøve-VM i Liberec.

Marit Bjørgen vekslet først før siste etappe, og Jacobsen holdt unna til en overlegen førsteplass, 11, 3 sekunder foran Finland på 2. plass.

- Det kan godt hende at jeg aldri har vært i bedre form enn akkurat nå, mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen, ifølge NTB.

Etter Tour de Ski var det lite som tydet på at Astrid ville være med å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen. Etter denne helgen har hun meldt seg på for fullt igjen. Finske Virpi Kuitunen topper med 979 poeng, foran Sveriges Charlotte Kalla med 890 og Jacobsen på 870.

- Jeg går stabilt bra teknisk på ski i øyeblikket. Det går jevnt fort, og den fysiske formen er god. Men komplett er jeg ikke. Jeg har lyst til å ta steget opp i sprint, og jeg er ikke stabil nok, sier Jacobsen.

Usikker Bjørgen

Marit Bjørgen er fortsatt usikker på formen, til tross for seieren.

- Jeg er ikke blitt noe klokere. Kroppen fungerer, men jeg kjenner at det fortsatt er noe som mangler. Jeg henger ikke med i starten på løpene, og da nytter det ikke. I dag var det artig at jeg holdt følge med Saarinen. Jeg gikk ikke så verst, mener Bjørgen.

SPRINTJENTER: Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var utilnærmelige på dagens sprintstafett i tsjekkiske Liberec. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SPRINTJENTER: Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var utilnærmelige på dagens sprintstafett i tsjekkiske Liberec. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Russland ble nummer tre på dagens stafett, 23,5 sekunder bak Norge.

Gutta vant også

Simen Østensen og Martin Johnsrud Sundby på Norges annetlag vant mennenes lagsprint langrenn i Liberec.

De seiret foran Finland og det norske førstelaget som besto av Eldar Rønning og John Kristian Dahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media