Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aldri vært med på dette før

Landslagssjef Lars Lagerbäck (71) sier han opplever noe helt ekstraordinært med spillere som Erling Braut Haaland (19) og Martin Ødegaard (20).

UNIKE: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland gir landslagssjef Lars Lagerbäck en helt ny opplevelse. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
UNIKE: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland gir landslagssjef Lars Lagerbäck en helt ny opplevelse. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Det er noe veldig, veldig uvanlig vi ser. Det han viser er fantastisk, ikke minst på grunn av alderen og ikke så mye erfaring, sier Lagerbäck om Haaland til den svenske avisen Expressen.

19-åringen har sju mål på tre kamper (to som innbytter) i Bundesliga etter overgangen fra Salzburg.

- Zlatan (Ibrahimovic) var eldre enn Erling (da han slo gjennom). Fredrik Ljungberg er vel den yngste man kan sammenligne med. Men jeg har aldri vært med på at to så unge spillere som Erling og Martin (Ødegaard), er på dette nivået. Det er unikt med tanke på hvilket lite land (Norge) er.

Ved siden av disse er Sander Berge (21) allerede inne som startmann for Sheffield United i Premier League.

Norge møter Serbia i Uefas nasjonsliga 26. mars. Blir det norsk seier der og triumf mot Skottland eller Israel noen dager senere, vil Lagerbäck være kvalifisert for EM igjen. Da venter i så fall kamper mot England, Kroatia og Tsjekkia i gruppespillet.

Norge spiller borte mot Danmark 1. juni og hjemme mot Slovakia 6. samme måned. Det kan bli en ren oppkjøring til EM.