- Aldri vært på et sterkere lag

Anders Jacobsen om hoppgutta før helgas sesongåpning.

TIDENES NORSKE LAG? Anders Bardal, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Kenneth Gangnes og Bjørn Einar Romøren er klare for takeoff.
Foto: Heiko Junge, Scanpix
TIDENES NORSKE LAG? Anders Bardal, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Kenneth Gangnes og Bjørn Einar Romøren er klare for takeoff. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Anders Jacobsen (25) mener Norge aldri har stilt et sterkere lag foran helgens verdenscupstart i hopp i Kuusamo.

- Ikke i min tid i hvert fall. Før har vi hatt én eller to som har kunnet være med i toppen, og så har vi hatt noen der bak. Denne gangen har vi flere som kan være med å kjempe i toppen, sier 25-åringen, som tok sin første plassering på verdenscuppallen nettopp i Kuusamo med 3.-plassen i 2006.

Jacobsen forteller om en sterk sommer og høst med god trening, der utstyret er på plass og testene har vært positive.

I morgen er det kvalifisering i Kuusamo. Lørdag er det lagkonkurranse, og søndag er det individuelt renn.

Lav fart Hopperne har endret mye på opplegget foran denne sesongen. Særlig har de øvd og øvd med bruk av lav fart i tilløpet.

- Vi har trent mye på det, og vi håper å unngå den samme smellen som tidligere. Alle vet at vi er gode «flygere». Når farten blir satt opp, har vi ofte gjort det bra. Motsatt er det blitt for krampaktig når farten er satt ned. Da har vi ikke trodd nok på oss selv. Jeg håper at vi skal være sterkere under slike forhold denne sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer