- Aldri vært på et sterkere lag

Anders Jacobsen om hoppgutta før helgas sesongåpning.

TIDENES NORSKE LAG? Anders Bardal, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Kenneth Gangnes og Bjørn Einar Romøren er klare for takeoff.
Foto: Heiko Junge, Scanpix
TIDENES NORSKE LAG? Anders Bardal, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Kenneth Gangnes og Bjørn Einar Romøren er klare for takeoff. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

 Anders Jacobsen (25) mener Norge aldri har stilt et sterkere lag foran helgens verdenscupstart i hopp i Kuusamo.

- Ikke i min tid i hvert fall. Før har vi hatt én eller to som har kunnet være med i toppen, og så har vi hatt noen der bak. Denne gangen har vi flere som kan være med å kjempe i toppen, sier 25-åringen, som tok sin første plassering på verdenscuppallen nettopp i Kuusamo med 3.-plassen i 2006.

Jacobsen forteller om en sterk sommer og høst med god trening, der utstyret er på plass og testene har vært positive.

I morgen er det kvalifisering i Kuusamo. Lørdag er det lagkonkurranse, og søndag er det individuelt renn.

Lav fart Hopperne har endret mye på opplegget foran denne sesongen. Særlig har de øvd og øvd med bruk av lav fart i tilløpet.

- Vi har trent mye på det, og vi håper å unngå den samme smellen som tidligere. Alle vet at vi er gode «flygere». Når farten blir satt opp, har vi ofte gjort det bra. Motsatt er det blitt for krampaktig når farten er satt ned. Da har vi ikke trodd nok på oss selv. Jeg håper at vi skal være sterkere under slike forhold denne sesongen.

Åpent Tom Hilde er den hopperen vi har hørt mest om i sesongoppkjøringen. Jacobsen har det vært stille rundt.

- Det er åpent før denne helgen. I fjor ble det for variabelt for min egen del. I år er VM viktigst for meg. Målet er å ta en medalje i både lag og individuelt. Jeg kommer til å bruke de kommende verdenscuprennene som både trening og konkurransetrening.

- Starten er offensiv. Først to konkurranser her, og onsdag i kommende uke er det renn i Kuopio. Torsdag reiser vi til Lillehammer, der det er nye konkurranser, forteller Jacobsen.

(NTB)