Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng vant på Lillehammer:

- Aldri vært så kvalm før start før

Hadde hele familien langs løypa. 

MER NERVØS ENN VANLIG: Heidi Weng hadde samlet familien til verdenscupen i dag. Det gjorde henne mer kvalm av nervøsitet enn hun noensinne har vært. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MER NERVØS ENN VANLIG: Heidi Weng hadde samlet familien til verdenscupen i dag. Det gjorde henne mer kvalm av nervøsitet enn hun noensinne har vært.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det er ikke hverdagskost for Heidi Weng å vinne verdenscupløp. Til tross for at hun har over femti pallplasser i verdenscupen var bare tre av dem seiere før i dag.

Vinneroppskriften kan ha vært å samle alt som kunne krype og gå av familie langs løypa.

- I dag var jeg sinnsykt nervøs, for jeg hadde så sykt mange familiefolk som dreiv og heia på meg rundt her. Jeg har aldri vært så kvalm før start noen gang. Det hjalp jo forsåvidt, for da føler man kanskje ekstra at man må prestere, sier Heidi Weng til Dagbladet.

Lurt av speakeren

Hun sprudler, nær sagt selvfølgelig, etter endelig å ha lykkes ordentlig i en klassisk sprint. Med foreldre og besteforeldre, kjæresten, hans foreldre, bror og familie på tribunen følte hun det som om det var Weng-dag rundt hele Birkebeineren skistadion.

- Hele publikum heia på meg, ler hun.

Men der det familiære publikummet heiet hun fram til seieren, ble hun rett og slett forvirret av stadionspeakeren inn på oppløpet.

- Jeg syns speakeren drev og snakka mye om Hanna Falk der, så jeg tenkte at jeg var fornøyd med å være på pallen. Men da jeg også vant så var jo det, ja, kanskje det råeste jeg har opplevd i hele karrieren min, sier Weng.

- Du lurte på hvor det ble av Falk da du sto igjen som vinneren?

- Nei, men jeg følte de snakka så mye om henne hos speakeren, så jeg tenkte at nå kommer hun. Heldigvis gjorde hun ikke det. Så følte jeg at jeg reiste meg litt for tidlig før mål for å stake, og da følte jeg at jeg dumma meg ut. Men det er jo bare å gå fullt til mål, og plutselig var jeg foran Maiken også. Herlighet, tenkte jeg, det her er jo artig.

Liker best å jage

Artig kan det også bli i fortsettelsen av denne minitouren. Med en femkilometer fristil og en ti kilometer lang klassisk jaktstart til slutt, ser Weng ut som den store favoritten til å vinne sammenlagt.

Også det er en ny situasjon for henne.

- Uff, jeg liker egentlig best å jakte på folk, jeg. Så vi får se hvordan det går i morgen, det kan fort snu. Vi får se, sier hun, før hun tenker litt mer over dagens sprintseier.

- Nei, det var gøy. Jeg får håpe at jeg ikke er i form nå, for det har jeg ikke lyst til å være egentlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling