Simen Stamsø-Møller

- Aldri vært så nervøs

Laget hans kan ryste norsk fotball denne uka: - Det er helt sykt, sier Simen Stamsø-Møller (35) til Dagbladet.

B-LAGSMANN: Simen Stamsø-Møller sammen med podkastkollegaene Marius Skjelbæk og Jesper Mathisen utenfor Ullevaal stadion i september. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
B-LAGSMANN: Simen Stamsø-Møller sammen med podkastkollegaene Marius Skjelbæk og Jesper Mathisen utenfor Ullevaal stadion i september. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Semifinale i cupen kl. 16.00 onsdag: Kjelsås - Molde

Onsdag kan Kjelsås sjokkere hele Norge med å ta seg til cupfinale. 2. divisjonslaget møter regjerende seriemester Molde på Oslos tak.

Kjelsås er klubben til TV 2s fotballkommentator- og ekspert, Simen Stamsø-Møller.

- Et aspeløv

Han hadde kortere opphold i Tromsø og Strømmen - men mesteparten av spillerkarrieren var han måljeger på Grefsen for Kjelsås.

I dag er 35-åringen ferdig på A-laget, men fortsatt aktiv i klubben. Han har i år kamper for både B-laget i 4. divisjon, samt old boys-laget.

FIKK SLAKT: Kristian Thorstvedt fikk høre det i B-lagets podkast. Vis mer

- Jeg spilte 140 kamper for Kjelsås, men har aldri vært så nervøs før en kamp som nå. Jeg kommer til å være et aspeløv, forteller Stamsø-Møller til Dagbladet.

Han omtaler det som den største kampen i Kjelsås, med forbehold om en opprykkskamp til Eliteserien på 1990-tallet. Selv har han aldri opplevd liknende.

- Jeg har selv spilt tidlige cuprunder mot større lag, men da vi slo Vålerenga var jeg i Tromsø. Typisk at vi hadde en triumf det ene året vi var borte.

Nå anslår han fleipete at han muligens er fire-fem skader unna å kunne få bli med i troppen mot Molde.

TV 2-EKSPERT: Simen Stamsø Møller. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
TV 2-EKSPERT: Simen Stamsø Møller. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer

- Et annet udyr

Kjelsås ligger på femteplass i 2. divisjon denne sesongen, uten mulighet til å rykke opp. Men i cupen har de slått ut Stabæk fra Eliteserien, samt 1. divisjonslagene Jerv, KFUM og Raufoss. Alt dette etter at de trengte straffesparkkonkurranse mot Follo fra 3. divisjon i første runde.

- Det er uforglemmelig. Utrolig morsomt å slå ut bedre motstand enn oss hver gang. Det er fortjent også, vi har ikke flaksa oss videre. Vi har toppa formen til cupen, men vært dårlig i serien til oss å være. Da er plutselig alt mulig, samtidig som vi må innrømme at vi har vært litt heldig med trekningen, innrømmer den gamle spissen.

CUPEVENTYR: Kjelsås-spillerne jubler for Jens Aslaksruds straffescoring i seieren over Raufoss på Grefsen stadion. Foto: Astrid Pedersen / NTB
CUPEVENTYR: Kjelsås-spillerne jubler for Jens Aslaksruds straffescoring i seieren over Raufoss på Grefsen stadion. Foto: Astrid Pedersen / NTB Vis mer

Onsdag venter Molde i en semifinale som betyr enormt mye for den lille andredivisjonsklubben. Stamsø-Møller er allerede i gang med maningen.

- Vi klarer det aldri. Molde er et helt annet udyr, og de kommer nok til å prioritere denne kampen. Jeg gir oss 10 prosents sjanse til å vinne denne kampen, det hadde vært helt sykt.

Som ekspert for TV 2 har han fulgt Molde-sesongen tett.

- Har du funnet noen svakheter i forsvaret til Molde som dere kan utnytte?

- For en gangs skyld vil jeg ikke ta det i media. De er et av Norges beste lag. Vi må finne noen små ting vi kan ta de på, og det er det vi sitter og kikker etter nå, røper han til Dagbladet cirka to døgn før semifinalen.

LATTERLIGGJØRES: Cristiano Ronaldo får massiv kritikk etter at denne videoen dukket opp. Video: Al-Nassr, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

I den andre semifinalen møtes Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer