- Aldri vært så skuffet

Colin McRae skal ha blitt vraket som Solbergs makker fordi Subaru ville spare 13,4 mill. kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Petter Solbergs nye makker i Subaru-teamet ble finske Mikko Hirvonen (23). I dag hevder den britiske avisa The Guardian at tidligere verdensmester McRae ikke fikk jobben av økonomiske årsaker.

Finnen skal ifølge avisa motta to millioner dollar (13,4 norske mill.) mindre i årslønn enn McRae. Ifølge rapportene får Solberg til sammenlikning omlag 30 mill. kroner i året.

Og pengene er viktige for Subaru-teamet Prodrive, fordi neste års rally-VM blir utvidet fra 14 til 16 løp. Opprinnelig hadde Subaru regnet med å betale topplønn til Richard Burns, som har et hvileår etter at han fikk påvist en hjernesvulst. Men nye beregninger viste at Solbergs lag måtte spare når de hentet inn ny sjåfør.

- En del av jobben er å bruke pengene så klokt vi kan. Normalt måler vi i konkurransedyktighet, men noen ganger må du måle det på andre måter. Det finnes måter å spare på, men jeg tror vi ennå ikke har klart å hente inn kostnadene ved to ekstra rallyløp, sier Subaru-direktør David Lapworth.

Hirvonen tok en sjetteplass og plukket tre poeng for Ford i årets VM. 35-årige McRae hentet inn 45 poeng. Derfor stiller skotten spørsmålstegn ved at han blir vraket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer