- Aldri vært så skuffet

Colin McRae skal ha blitt vraket som Solbergs makker fordi Subaru ville spare 13,4 mill. kroner.

Petter Solbergs nye makker i Subaru-teamet ble finske Mikko Hirvonen (23). I dag hevder den britiske avisa The Guardian at tidligere verdensmester McRae ikke fikk jobben av økonomiske årsaker.

Finnen skal ifølge avisa motta to millioner dollar (13,4 norske mill.) mindre i årslønn enn McRae. Ifølge rapportene får Solberg til sammenlikning omlag 30 mill. kroner i året.

Og pengene er viktige for Subaru-teamet Prodrive, fordi neste års rally-VM blir utvidet fra 14 til 16 løp. Opprinnelig hadde Subaru regnet med å betale topplønn til Richard Burns, som har et hvileår etter at han fikk påvist en hjernesvulst. Men nye beregninger viste at Solbergs lag måtte spare når de hentet inn ny sjåfør.

- En del av jobben er å bruke pengene så klokt vi kan. Normalt måler vi i konkurransedyktighet, men noen ganger må du måle det på andre måter. Det finnes måter å spare på, men jeg tror vi ennå ikke har klart å hente inn kostnadene ved to ekstra rallyløp, sier Subaru-direktør David Lapworth.

Hirvonen tok en sjetteplass og plukket tre poeng for Ford i årets VM. 35-årige McRae hentet inn 45 poeng. Derfor stiller skotten spørsmålstegn ved at han blir vraket.

- Jeg fikk en telefon seint om kvelden der jeg blir fortalt at de ikke trenger meg. Så signerer teamet en guttunge som helt klart har potensiale, men som ikke har bevist at han kan vinne noe, sier McRae til skotske Daily Record.

Verdensmesteren fra 1995 er helt klart overrasket.

- Jeg forstår det bare ikke. Subaru la opp til testing for meg i Wales for bare ei uke siden. Slik jeg forsto det var alle klare for at jeg skulle kjøre for dem i 2004.

Til det offisielle rallynettstedet WRC går den tidligere Citröen-føreren enda lenger.

- Subaru kunne fått et kjempeteam med meg og Petter. Jeg har aldri vært så skuffet over noe i hele karrieren min.

  • Nå skal McRae delta i ørkenløpet Paris - Dakar over nyttår. Der kjører han for Nissan.
MESTERMØTE:</B> Colin McRae og Petter Solberg sammen i Rally Finland i 2000.
GUTTUNGE:</B> Colin McRae har ikke tro på Mikko Hirvonen som Subarus andre VM-fører.