- Aldri vært sterkere

LAHTI (Dagbladet.no): Sjøl med parykk og en sigarett i munnviken mener Thomas Alsgaard alvor: - Vi har aldri hatt et sterkere lag i noe mesterskap.

To dager før åpningsdistansen 15 km klassisk er det showtime når langrennsgutta presenterer mål og mening for Lahti-VM.

Thomas Alsgaard nekter å bleke håret «finsk» sammen med resten av troppen og stilte heller i en kornblond parykk - med pannelugg og lekre krøller ned til ryggen.

Fem gull

Men da latteren stilnet og langrennsambisjonene begynte å snike seg ut, var Thomas dønn alvorlig når han hevder at langrennsgutta kan overgå alle Ulvanger og Dæhlier i spesialgrenen medaljesanking.

Offisielt er målsettingen for den samlede langrennstroppen fem VM-gull. Og ifølge Thomas kan gutta stikke av med store deler av potten.

- Vi er et sterkere lag enn noen gang i et mesterskap, sier Thomas.

- Det er flere som kan gull her. Men vi er samtidig forberedt på å reise hjem uten noe.

VM-ballet starter torsdag og Thomas er sjøl en av favorittene på klassiskdistansen.

- Kanskje jeg kan klare gull, men medalje er målsettingen, sier Thomas og ramser opp svenske Pär Elofsson og Mika Myllylä som favoritter sammen med de andre norske gutta.

Medalje for alle

Spør du hvem som helst av de fire norske på åpningsdistansen om hvem som vinner, kikker de seg rundt og peker på en annen nordmann.

- Alle går med håp om medalje, sier herretrener Pål Gunnar Mikkelsplass, som har sin egen favoritt: Frode Estil. Sammen meed langrennssjef Terje Langli tror han også Anders Aukland har medaljesjanser.

- Frode kan vinne, sier Odd-Bjørn Hjelmeset som blir skuffa hvis han ikke tar medalje sjøl.

Hjelmeset igjen mener hans største trussel er norsk.

- Favoritten er han langhåra djevelen i parykken over der. Han er i godt humør og det flyter bedre for ham nå.

Mikkelsplass er glad for ambisjonene blant gutta. Den gode stemningen skyldes ikke bare fnising når de kikker på hverandres nyfargede fjoner.

- Gutta har tro på seg sjøl. Det er vanskelig å si om vi aldri har stilt med et bedre lag i et mesterskap. Det har blitt tatt masse medaljer før. Om de her er bedre veit jeg ikke, sier Mikkelsplass.

Torsdag kl. 14.00 kommer i hvert fall første del av det rette svaret.

MUNTERT:</B>Thomas Alsgaard mener alvor før åpningsdistansen i VM