- Aldri vært vanskeligere

MELHUS (Dagbladet): Han har ni seriemesterskap, fire NM-titler og er mestvinnende i Norge. Med andre ord: Han har vært ute en fotballdag før. Men aldri i så hardt vær som nå. - Dette er den vanskeligste perioden jeg har opplevd i RBK, sier Roar Strand (31) til Dagbladet.

Men Roar Strand er som alle andre lønnsmottakere og kaffedrikkere i brakka på Lerkendal - du får ham ikke til å bruke ordet krise. Og derfor - hjemme i huset på Melhus utenfor Trondheim, på vei til svigerfarfars 80-års lag på Savallen dagen før Brann-kampen - sier han bare:

- Det er ikke så mørkt som folk vil ha det til.

Men:

- De gangene vi har vært i trøbbel før har det fungert bedre.

I gårsdagens avis brukte RBK-direktør Rune Bratseth løpsmaskin og innimellom-målscorer Strand som én forklaring på Rosenborgs problemer.

Grunn: Han har vært gjennom en operasjon og mistet viktig grunntrening. Og Roar Strand kjøper den - samtidig som han sier han har vært heldig.

Fordi Ørjan Berg ble skadet!

Roar orker nok

- Det er riktig at jeg ikke fikk trent meg opp, sier han. - Og da Ørjan plutselig ble skadet, fikk jeg spille meg i form. Kanskje ikke så bra for Rosenborg, men veldig bra for meg. Og nå føler jeg at jeg er der jeg skal være.

På Høddvoll sist onsdag scoret Roar Strand begge RBK-målene før straffekonken sendte dem ut av cupen. Der viste han at han er klar for å rette opp det nasjonale RBK-inntrykket.

- Jeg løp til jeg hadde krampe fra knærne og ned i begge beina, sier Roar Strand. - Det viser at det i hvert fall ikke er noe i veien med orken.

Men hva med evnene? For Rosenborg som lag?

- Det har ikke vært så gæli som folk vil ha det til. Bortsett fra resultatene da. Vi var veldig gode i en halvtime mot Lillestrøm, fikk det bra til i første omgang mot Stabæk og var helt overlegne etter pause mot Hødd. Så jeg er ikke så veldig bekymret, for å være helt ærlig.

- I Rosenborg er det veldig mange gode fotballspillere. Og sjøl om jeg ikke har noen konkret forklaring på motgangen så er jeg overbevist om at det vil snu.

Ingen glede - bare lettelse

Allerede etter 2- 2 mot Lillestrøm gikk Bent Skammelsrud ut og krtiserte Rosenborgs kravstore publikum. Kritikken kjøpes fullt og helt av Roar Strand.

- Det blir for dumt når vi spiller et par uavgjorte kamper og folk på gata spør oss hva i all verden det er vi holder på med. Man blir litt matt av sånt. Og derfor er jeg enig med Frode Johnsen, som traff spikeren på hodet gjennom følgende uttalelse:

- Da jeg spilte i Odd og vi vant kamper, følte jeg en enorm glede. Når vi vinner med Rosenborg, føler jeg bare lettelse.

Hvordan ser du på Champions League-mulighetene - det er fem og en halv uke til første kvalifiseringskamp (12. august).

- Akkurat nå er vi ikke gode nok. Det vi har gjort i det siste holder ikke. Men mye kan skje - og det tror jeg det vil også - på fem uker. Og paradokset er jo at det ikke er noe vanskeligere for oss å møte utenlandske lag enn norske.

- Her hjemme vet alle hvordan vi spiller og hva som skal til for å stoppe oss.

- Hva med Brann etter 80-års lag på Savallen?

- Strålende - det er en fin oppladning. Og vi skal jo ikke møtes før klokka 16.00 i dag. Jeg har en god følelse - jeg tror det snur, jeg, sier Roar Strand til Dagbladet.

VELDIG AVSLAPPET: - Skal jeg se litt alvorlig ut - vi har jo problemer, ikke sant, sier Roar Strand