Kroatia tok bronse i håndball-EM:

- Aldri vært vitne til før

Kroatia ydmyket Danmark.

NASJONALSANG: De Kroatiske spillerne klinket til da de skulle synge nasjonalsangen før bronsefinalen mot Danmark. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kroatia overrasket alle og vant bronsefinalen mot Danmark i Herning. Kroatene vant 25-19, etter at det sto 11-11 til pause.

Danmark var storfavoritter før kampstart, men en heroisk 2. omgang sørget for kroatisk jubel.

De fleste eksperter og håndballprofiler trodde det skulle bli dansk bronse. Kroatia har knapt vært favoritter i en eneste kamp i EM.

- Det er et eventyr. Dette er noe vi aldri har vært vitne til før. Det er tidenes overraskelse i et håndballmesterskap, sa TV3-kommentator Daniel Høglund på direkten da kampen var over.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Stela Posavec og Katarina Jezic scoret fem mål hver og ble toppscorere for bronsevinnerne. For danskene ble det en tung kveld - og spesielt slutten av 2. omgang ble et mareritt.

Det kroatiske forsvaret og målvaktene stoppet stort sett alt som kom. Danmark scoret to mål de siste 20 minuttene av kampen. Da klokka viste 40 minutter, var stillingen 18-18. Derfra og ut var det overkjøring.

Danske aviser trodde knapt det de så.

- Kjempefiasko. Det er absurd dårlig, skriver danske B.T.

- Gigantisk nedtur, skriver Ekstra Bladet.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Kroatia er EMs store overraskelse. Kroatene falt mot Frankrike i semifinalen etter å ha blitt rundspilt og slått 30-19. Det samme skjedde mot Norge (25-36-nederlag) i hovedrunden, skriver NTB.

Kroatene feiret medaljen med sang, dans og vifting med flagg ute på banen i Boxen-arenaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer