Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aldridge mener Gillette bør sparke Henry

Irland- og Liverpool-legenden er rasende.

FORSVARES AV SPONSOREN: Gillette sier handsen ikke vil påvirke deres forhold til Thierry Henry, som her barberer seg mellom tennis-stjernen Roger Federer og golfesset Tiger Woods, selskapets to andre store idrettsstjerner. Foto: Ashraf Mohammed, Reuters/Scanpix
FORSVARES AV SPONSOREN: Gillette sier handsen ikke vil påvirke deres forhold til Thierry Henry, som her barberer seg mellom tennis-stjernen Roger Federer og golfesset Tiger Woods, selskapets to andre store idrettsstjerner. Foto: Ashraf Mohammed, Reuters/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Den tidligere Irland- og Liverpool-spissen John Aldridge er ikke overraskende rasende på Thierry Henry etter handsen som sendte irene ut av VM i går.

- Om Fifa og Uefa bør utestenge ham? Definitivt. Noe bør skje, men det kommer det desverre ikke til å gjøre, sier Aldridge til Liverpool Echo.

- Uefa styres av en franskmann (Michel Platini) og Fifa ledes av Sepp Blatter. De finner på reglene underveis, sier en forbannet Aldridge.

Han er ikke imponert over at Henry unskylder seg og sier han fortalte dommeren at det var hands.

- Bare se på hvordan han feiret. Han løp avgårde som om han hadde scoret selv, og når det skjer, er det ingen mulighet for at dommeren endrer mening, sier Aldridge.

Barberblad-boikott
Iren mener også at Henry godt kan vrakes av sin personlige sponsor, barberhøvelprodusenten Gillette.

- Dette er den største snakkisen i VM siden Diego Maradona handset mot England i 1986. Og tenk deg at han lager reklamer med Tiger Woods og Roger Federer - de ville være i sin fulle rett om de bestemte seg for å sparke ham, sier Aldridge.

Ifølge The Times er det nå nettaksjoner som tar til orde for å boikotte Gillette.

Sponsoren har imidlertid uttrykt støtte til franskmannen.

- Det er ikke vår rolle å kommentere på dømmingen av en kamp, men dette kommer ikke til å påvirke vårt forhold til ham, sier Gillette-talsmann James Nunn.

Handsen er dessuten i ferd med å få storpolitiske dimensjoner. Den irske statsministeren Brian Cowen har sluttet seg til de som krever omkamp, og sier han vil ta en prat om saken med Frankrikes president Nicolas Sarkozy når EU-lederne møtes i Brussel, skriver AP.

- Opp til Frankrike
Og om det skal være noen sjanse for omspill, må nok også Frankrike ønske det.

Det irske fotballforbundet har sendt inn en protest til Fifa, men innrømmer at de ikke har stor tro på at den blir tatt til følge.

- Det er opp til dem, spesielt franskmennene, å innse at det var en parodi i går, at det var urettferdig, sier generalsekretær John Delaney i det irske fotballforbundet.

Fifa bekrefter at de har mottatt protesten, men vil offisielt ikke kommentere saken utover det. De viser imidlertid til at reglementet ikke gir rom for å overprøve beslutninger fattet av dommeren på banen.

En kilde i Fifa sier til Press Association:

- Det er ingen sjanse for at kampen kan bli spilt på nytt. Å gjøre det ville skapt fullstendig kaos i fotballen. Hvis den ble spilt på nytt, ville det komme krav om å spille hver eneste framtidige kamp på nytt hver gang en dommer går glipp av en hendelse.

SINT: John Aldridge, her under en showkamp på Viking stadion i fjor. Foto: Jarle Vines (Creative Commons Attribution Sharealike 3.0)
SINT: John Aldridge, her under en showkamp på Viking stadion i fjor. Foto: Jarle Vines (Creative Commons Attribution Sharealike 3.0) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media