COMEBACK: Palermo-backen er tilbake hos Lars Lagerbäck og landslaget etter et tungt år preget av skader. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
COMEBACK: Palermo-backen er tilbake hos Lars Lagerbäck og landslaget etter et tungt år preget av skader. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Nations League

Aleesami endelig tilbake på landslaget

Haitam Aleesami (27) har et blytungt skadeår bak seg, men gjør endelig comeback på landslaget. Palermo fortsetter å bytte trenere i rekordfart.

Siden i fjor høst har oslogutten hatt tre lengre skadeopphold. Flere ganger i samme periode måtte han si nei til landslaget, og en gang ble han holdt tilbake av Palermo.

- Jeg har vært frisk og «fit» i alle mine år, ikke hatt muskelproblemer og tålt store treningsdoser. Så plutselig kom det litt over alt, sier Aleesami til NTB.

Han er nå tilbake i landslagstroppen for første gang på et år. Det er ikke utenkelig at Aleesami går rett inn i startoppstillingen på plassen Birger Meling (skadeforfall) har hatt de siste månedene.

Utfordringer

Norge møter Slovenia lørdag og Bulgaria tirsdag på Ullevaal. Begge kampene inngår i UEFAS nasjonsliga.

Lengre perioder uten kamper og trening på egen hånd har satt Aleesami på utfordringer både fysisk og mentalt det siste året.

- Men man setter også mer pris på ting etter at man opplever skader som dette. Jeg er nok også blitt flinkere til å lytte til kroppens signaler, sier Aleesami.

Hyppige trenerbytter

Han har byttet trener hele åtte ganger siden han kom til Palermo sommeren 2016, sist i september.

Hele 26 trenere er sparket siden sommeren 2011. Klubbpresident Maurizio Zamparini har mange gode sider, men tålmodigheten er ikke en av disse.

Aleesami går nå i det siste kontraktsåret av tre i Palermo.

- Det har vært interesse fra Serie A. Vi får se hva som skjer. Å fortsette i Palermo er absolutt aktuelt, men jeg ønsker på spille på høyest mulig nivå.

Palermo tapte omspillet om opprykk på forsommeren.

- Vi rotet det til også før det i serien, sier Aleesami.