OVERSES: Haitam Aleesami imponerer i Allsvenskan, men blir oversett av landslagsledelsen. Her sammen med Thomas Rogne.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
OVERSES: Haitam Aleesami imponerer i Allsvenskan, men blir oversett av landslagsledelsen. Her sammen med Thomas Rogne. Foto: Björn Larsson Rosvall / TTVis mer

Aleesami imponerer i Allsvenskan: - Feil å tenke på landslaget

- Vil utvikle meg.

Haitam Aleesami imponerer i Allsvenskan, men blir oversett av landslagsledelsen.

I helgen kom IFK Göteborg-backens første mål i den svenske toppserien. - Jeg føler meg verken oversett eller glemt av landslagsledelsen, men jeg har da heller ikke fokus på landslaget, sier Aleesami.

24-åringen har spilt samtlige seriekamper for IFK denne sesongen. Ekspertene er fulle av ros, men landslagssjef Per-Mathias Høgmo har foreløpig ignorert den tidligere Fredrikstad-spilleren.

- Det blir feil for meg å tenke på landslaget. Jeg er verken skuffet eller lei meg. For meg handler det om å utvikle meg til å bli en enda bedre fotballspiller. Så får vi se hvor mye jeg utvikler meg her i «Blåvitt», og om det er nok for Per-Mathias og landslaget, sier Oslo-gutten.

Nå kan backens gode spill være med å ta IFK til seriegull.

- Det er hyggelig å bli lagt merke til. For all del, men jeg tenker kun på trening, neste kamp og IFK, sier Aleesami.

Ingen flørt Han kan også spille for Marokko, men har følgende beroligende melding til Høgmo.

- Jeg flørter ikke med Marokko. Jeg har ikke tenkt verken på Norge eller Marokko, sier den offensive backen.

Holmlia-gutten har en fortid i talentfabrikken Skeid.

- Jeg spilte sammen med Adama Diomande, som jo har fått sjansen på landslaget. Det hadde vært skikkelig kult å spille sammen med barndomskompisen min. Vi har spilt sammen i mange år, sier Aleesami.

- Og jeg kjenner jo både Tarik Elyounoussi og Omar Elabdellaoui, forteller backen.

Hareide på jakt Etter 20 av 30 runder topper IFK Göteborg, men det er svært tett i toppen av Allsvenskan. Seks lag henger fortsatt med i gullstriden.

- Vi må kjøre hardt. Vi kan ikke bare være kyniske. Alt handler om tre poeng, selvsagt, men vi er også tro mot filosofien vår. Jeg tror det holder til gull, men jeg får være så kjedelig å si at vi tar én kamp av gangen. Åge Hareide og hans MFF lurer også med i toppen. De har to gull på rad, advarer Aleesami.

Norge skal snart i gang med den avgjørende innspurten i EM-kvalifiseringen. 3. september spiller «Høgmos» borte mot Bulgaria, mens Kroatia er gjester på Ullevaal tre dager senere.

I oktober skal A-landslaget spille hjemme mot Malta og borte mot Italia.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram