Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aleesami og IFK vant dramatisk kamp i den svenske gullstriden

Slo AIK.

VIKTIG SEIER: Haitam Aleesami spilte hele kampen da IFK Göteborg tok en svært viktig seier i gullstriden i Sverige i kveld. Foto: AP / Armando Franca / NTB Scanpix
VIKTIG SEIER: Haitam Aleesami spilte hele kampen da IFK Göteborg tok en svært viktig seier i gullstriden i Sverige i kveld. Foto: AP / Armando Franca / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Haitam Aleesami spilte hele kampen da IFK Göteborg slo gullrival AIK 2-1 i Allsvenskan i fotball mandag. Dermed henger IFK i høyeste grad med i gullkampen.

To scoringer av Gustav Engvall (19) var nok til å gi bortelaget tre poeng i Stockholm. Vertene tok riktignok ledelsen ved Henok Goitom etter 19 minutters spill, men Engvall utlignet kun to minutter etter. I det 59. minutt var snuoperasjonen et faktum.

Flere scoringer ble det ikke i toppoppgjøret. Fredrik Brustad kom inn for AIK etter 63 minutter, men nordmannen maktet ikke å utgjøre en forskjell for hjemmelaget. IFK-spillerne brøt ut i stor jubel med bortefansen da sluttsignalet gikk.

- Dette kjennes utrolig bra. Vi tok vare på sjansene våre i dag. Vi var det beste laget, sa matchvinner Engvall til CMore etter kampslutt.

Seieren gjør at IFK kun er ett poeng bak serieleder Norrköping før siste serierunde. AIK følger to poeng bak IFK og er på mange måter ute av kampen om gullet. Norrköping har 63 poeng på topp.

I siste runde spiller Norrköping borte mot Åge Hareides Malmö FF (4.-plass). IFK Göteborg spiller hjemme mot Kalmar (13.-plass), mens AIK gjester Örebro (9.-plass).

- Jeg vet at man i Malmö ikke liker det om IFK eller AIK vinner Allsvenskan. Men det byr meg imot at vi skal «gi» noen gullet. Vi skal forsøke å være så ærlige som vi kan i spillet vårt mot Norrköping, sier Hareide til Aftonbladet.

- Vi får håpe på Malmö-hjelp, sa en smilende Gustav Engvall om gullkampen etter mandagens seier mot AIK.

Siste serierunde i den svenske toppdivisjonen spilles kommende lørdag.

Åtvidaberg tapte 2-3 hjemme mot Örebro mandag. Norske Tor Øyvind Hovda spilte hele kampen for vertene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!