Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aleesami vant gulldrama foran 44 000: - En helt ubeskrivelig følelse

Men behøver Malmö-hjelp.

BLÅHVIT JUBEL: Haitam Aleesami hadde en av sine største kvelder som fotballspiller da IFK Göteborg slo AIK i Stockholm i går kveld. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Nora Lorek / TT / NTB Scanpix
BLÅHVIT JUBEL: Haitam Aleesami hadde en av sine største kvelder som fotballspiller da IFK Göteborg slo AIK i Stockholm i går kveld. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Nora Lorek / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske landslagsspilleren Haitam Aleesami spilte hele kampen da IFK Göteborg slo AIK 2-1 på bortebane i en dramatisk kamp i Allsvenskan i går kveld.

Seieren betyr at IFK er svært nær det svenske seriegullet én runde før slutt. Det er så enkelt at hvis Göteborg-laget slår Kalmar hjemme på lørdag og serieleder Norrköping ikke slår Åge Hareides Malmö på bortebane, så er Aleesami og Co mestre.

- Ubeskrivelig Før gårsdagens storkamp foran 43 713 tilskuere (!) på Friends Arena hadde også AIK mulighet til å ta gullet, men stockholmslaget klarte altså ikke å gripe muligheten.

AIK tok riktignok ledelsen, ved Henok Goitom, men to scoringer av 19-åringen Gustav Engvall snudde kampen for IFK.

Haitam Aleesami sliter med å sette ord på opplevelsen i Stockholm.

- Det var en helt ubeskrivelig følelse å være der ute. Jeg har ikke vært borti noe liknende. Det var nesten fullsattt og sinnssykt trykk på stadion. Det var nesten umulig å kommunisere med de andre gutta. Man kunne nesten ikke høre hva folk bare fem meter unna sa. Jeg er skikkelig hes etter å ha ropt hele kampen.

- Det var rett og slett jævlig kult. Det var ikke en spesielt bra fotballkamp, med masse lange baller og «tighte» dueller, men det er sånn det er når begge lagene kan vinne gull, sier Aleesami til Dagbladet.

Håper på Malmö-hjelp - Har vi i Norge noe å lære av stemningen på tribunen i Sverige?

SLIK FEIRET DE: Her feirer Aleesami og lagkompisene gårsdagens seier på Friends Arena. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
SLIK FEIRET DE: Her feirer Aleesami og lagkompisene gårsdagens seier på Friends Arena. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Ja, de har fått til noe kult her i Sverige med tanke på liv på stadion. Stemningen er noe helt annet, sier Aleesami.

Oslo-gutten og resten av IFK-mannskapet drar hjem til Göteborg i dag. Der starter de forberedelsene mot kampen på lørdag - som altså kan gi dem seriegull.

- Nå handler det om å ikke ta noe for gitt. Vi må forberede oss godt, og så handler det om å bruke samme oppskrift som det har vi har gjort når vi har vunnet tidligere denne sesongen. Vi må bare fokusere på det vi kan gjøre, og så håpe på at Malmö gjør oss en tjeneste.

Snakket med Berget - Det sies at folk i Malmö heller ser at Norrköping vinner enn dere, frykter dere dårlig innsats fra Hareides gutter?

- Det er klart at det blir sånt snakk fra fansens side. Men jeg håper og vet at Åge og spillerne hans er profesjonelle. De liker ikke å tape, og kommer til å gi 100 prosent.

- Kommer du til å pepre Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem med tekstmeldinger de neste dagene?

- He-he, det tror jeg faktisk ikke jeg trenger. Jeg snakket med Jo Inge om dette på den siste landslagssamlingen, og han lovet at de skal kjøre hardt. Både han og Magnus vet hva dette handler om. De har jo vunnet gull med Molde begge to.

Ferdig med Italia-kampen Aleesami fikk stempelet som syndebukk da Norge tapte 2-1 mot Italia i EM-kvaliken, men han sier at han - forlengst - er ferdig med den dårlige touchen som førte til at Italia utliknet.

- Det er jeg ferdig med for lenge siden. Det er det ingen tvil om. Jeg vet at media kommer til å ta det opp, men det ble jeg ferdig med allerede dagen etter. Nå ser jeg på det som god læring. Alle kan gjøre feil. Det er bare å se på Manuel Neuers tabbe mot Arsenal i Champions League forrige uke. Det eneste man kan gjøre er å lære av det og gå videre, sier Aleesami.

• Den siste serierunden i Allsvenskan spilles førstkommende lørdag klokka 13.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!