STO ALENE: Alejandro Villanueva fra Pittsburgh Steelers gikk alene ut og ble stående under den amerikanske nasjonalsangen. Resten av laget var i garderoben. Foto: Joe Robbins / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
STO ALENE: Alejandro Villanueva fra Pittsburgh Steelers gikk alene ut og ble stående under den amerikanske nasjonalsangen. Resten av laget var i garderoben. Foto: Joe Robbins / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

NFL-protest og Donald Trump:

Alejandro (29) ble bildet på et splittet USA: - Jeg skjemmes

Det hele var en misforståelse, ifølge Pittsburgh Steelers-spilleren.

(Dagbladet): - Jeg sviktet dem uten å vite om det, sa Alejandro Villanueva om sine lagkamerater under en pressekonferanse, ifølge Pittsburgh Tribune.

De fleste av spillerne til Pittsburgh Steelers ble igjen i garderoben under nasjonalsangen, mens Villanueva ble stående alene ved spillertunnelen.

OMSTRIDT: President Donald Trump har fått kritikk fra en rekke profilerte mennesker etter at han bad NFL-eiere om å sparke spillere som «kneler» under nasjonalsangen. Video: CNN / AP Vis mer Vis mer

Nå sier 29-åringen at han ufrivillig «slaktet» lagets avgjørelse om en felles protest mot president Donald Trumps kritikk av NFL-spillere som kneler under The Star-Spangled Banner.

- Jeg spurte Ben (Roethlisberger) om det var noen måte jeg kunne se nasjonalsangen fra tunnelen, fortalte Villanueva, som tidligere har tjenestegjort i militæret.

De ble enige om at kapteinene på laget skulle stå like bak ham, men da nasjonalsangen begynte var Villanueva den eneste man kunne se.

Var forsinket

- Det var veldig flaut. Når alle ser bildet av meg stående alene tror alle at laget og Steelers ikke støtter meg, men det er helt feil. Det er motsatt, sa Steelers-spilleren.

Steelers skulle nemlig stå bak Villanueva i spillertunnelen, men resten av laget ble forsinket da en gruppe fans som bar et Chicago Bears-flagg sto i veien.

Da spillerne kunne gå til spillertunnelen begynte nasjonalsangen. Dermed stoppet spillerne av respekt for nasjonalsangen. Villanueva ville heller ikke gå tilbake til lagkameratene av respekt.

Resultatet ble dermed at Villanueva ble stående alene, mens resten av spillerne ikke var til å se.

- Jeg gikk ut alene. Det er årsaken til alt dette kaoset. Det får organisasjonen min, treneren (Mike Tomlin) og lagkameratene mine til å se dårlig ut. Hvis noen tror at treneren min ikke er så patriotisk som du får det i USA - eller noen av lagkameratene mine eller eieren - så blir jeg støtt av det.

Saken fortsetter under lenken.

Populært blant fansen

Villanueva har blitt meget populær blant fansen etter opptrinnet.

Blant fotballdrakter og t-skjorter, var det hans Steelers-drakt som solgte mest de 24 timene etter opptrinnet.

Det bekrefter Brandon Williams, talsmann for selskapet Fanatics som driver NFLs offisielle nettbutikk, overfor Tampa Bay Times.

Tom Brady, Carson Wentz, Dak Prescott og Aaron Rodgers fulgte etter på salgslistene.

- Spark dem

Protestene i NFL startet for et drøyt år sida. Det startet ved at Colin Kaepernick (29) gikk ned på kne i en protest mot politiets behandling av minoriteter.

- Jeg vil ikke reise meg for å vise stolthet over flagget til et land som undertrykker folk på grunn av hudfarge, sa Kaepernick.

Flere har gjort det samme som Kaepernick i ettertid. President Donald Trump har gjentatte ganger gitt uttrykk for sin misnøye ved gesten.

- Fansen burde forlate kampene når det (knelingen) skjer. Det viser mangel på respekt, sa presidenten under et republikansk folkemøte i Huntsville, Alabama.

- Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? Den (eieren) som tør å gjøre det, den vil bli landets mest populære person, fortsatte Trump.