Alene med fortvilelsen

Da Freddy dos Santos brast i gråt ble Kjetil Rekdal sittende på VIF-benken. Han var ikke sint - han var bare vanvittig skuffet og irritert.

BRUGGE (Dagbladet): -  Hvis folk nå påstår at vi kom hit for å spille 0- 0 så skjønner jeg dem, sier VIF-treneren til Dagbladet. -  Men tro meg - det var ikke planen i det hele tatt. Men vi bare ikke gode nok, vi ble avslørt på det meste.

-  Hadde det ikke vært for Arni (Gautur Arason) så hadde Brugge vunnet 4- 0 før ekstraomgangene.

Kjetil Rekdal innrømmer at Vålerenga skulle ligge lavt fra start i går kveld. Men utgangspunktet var 3-5-2 og ikke 5-4-1. Som til slutt ble 5-4-0 fordi Kjetil Wæhler slo på seg en helt håpløs utvisning fire minutter før slutt av ordinær spilletid.

Som om Vålerenga ikke slet nok med 11 mann.

Fislet til problemer

-  Når du ikke treffer medspillere, når kantene ikke går opp i banen når vi vinner ballen bak og når du ikke har løpskraft nok framme så går det ikke på dette nivået, sier Kjetil Rekdal. -  I tillegg slo vi ikke dødballene våre inn i Brugges straffefelt. Vi drev rett og rett bare og fislet oss til problemer.

-  Og det er det som gjør meg skuffet og irritert.

På Ullevaal for 15 dager siden kom Brugge det siste kvarteret av kampen. I går kom de fra avspark. Og da Vålerenga trodde de hadde forsvart seg ut av det verste kjøret før pause så kom de bare en gang til.

Alene med fortvilelsen

Fordi Vålerenga ikke var i stand til å angripe.

-  Alle mann jobba som slaver, sier Kjetil Rekdal. -  De skal ha for det - jeg kjefter ikke på noen. Men når du trenger en to tre berøringer på å få ballen under kontroll så blir du avslørt.

-  Det som skjedde her beviste bare det jeg har sagt hele tiden - vi har veldig mye å lære.

Slikke sår

Enveiskjøringa til tross hadde Vålerenga hadde alle gode grunner til å slikke sår ute ved den belgiske atlanterhavskysten i natt. Millionene som forsvant sammen med den sportslige utfordringen i Europas mest celebre selskap var selvfølgelig mer enn én bitter pille å svelge - den føltes som et helt apotek på tvers.

Maksimal flaks

For sjøl om Brugge kjørte løpet fra start og fram til det 10. straffesparket blåste inn bak matchens konge, Arni Gautur Arason, så hadde Vålerenga sine tre muligheter.Med andre ord:Med maksimal flaks så hadde det vært Vålerenga, og ikke Brugge, som hadde vært representert i Monaco klokka 16.00 i dag. Morten Berre hadde muligheten til å heade Vålerenga til tet da han møtte et godt frispark fra Freddy dos Santos i fri posisjon tidlig i første omgang. Han trodde ikke på det, anledningen var kanskje for stor, og så gikk ballen utenfor. Og så skjedde det ikke noe VIF-offensivt før plutselig Ardian Gashi, overraskende god til å ha blitt løslatt på prøve 13 og en halv time før kampstart, dro av to mann og feide ballen i tverrliggeren 10 minutter inn i første ekstraomgang. Akkurat slik han gjorde det på Ullevaal.

Bernt Hulsker fikk også sin mulighet i bakrommet. Og han løp som han skulle med ballen i beina. Men godt inne i boksen falt han for fristelsen til å gå for straffespark istedenfor avslutning. Og så ble det ingen verdens ting.

Bare en straffekonk som heller ikke gikk Våleengas vei.

Voldsomt irritert

-  Jeg er ikke forbannet på noen - jeg klandrer ikke Bernt (Hulsker) og Freddy (dos Santos), sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. -  Men det irriterer meg voldsomt at vi ikke skyter hardere på straffespark. For se hva Brugge gjorde - de klinte til. Og skyter du hardt har du alltid større muligheter for å score.

Greit utfall

Kjetil Rekdal framsto som en fornuftig fotballtrener i går kveld. Han tok nederlaget på hakespissen og innrømmet sitt eget lags begrensninger da det gjaldt so mest. Men skuffelsen klarte han altså nikke skjule.

Og det var mangelen på egne ferdigheter som gjorde mest vondt.

-  Et greit utfall sjøl om vi spilte 1-1 mot Brugge over to kamper.

-  Du går ikke videre på flaks, sier Kjetil Rekdal tl Dagbladet.