Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alene med frustrasjonen

Vålerenga skulle bare være litt tålmodige og gjøre Sogndal møre. Så skulle de score. Men før de kom så langt sto det 0- 3. Og på sidelinja sto Kjetil Rekdal og kokte.

Med litt problemer i lysken varslet VIF-treneren at han måtte ut på 0- 1. Det sto 0- 2 før han rakk å komme seg av banen. Og fra sidelinja så han Vålerengas tredje blunder gi Sogndal 3- 0.

Da var Kjetil Rekdal sint.

- Jeg var dritsint, sier han til Dagbladet.

- Hvordan skal vi vinne fotballkamper når vi hele tida sørger for at motstanderen scorer. Og ikke bare én gang (som i Trondheim) eller to ganger (som i Stavanger) - men tre.

- Når sånt skjer, er det klart at man blir sint og oppgitt.

Praten ingen hørte

Fordi:

- Vi snakket om kynisme på forhånd, sier VIF-treneren.

- Og tålmodighet. Og da vi gikk på banen etter pause, var utgangspunktet å holde konsentrasjonen og vente på de sjansene som måtte komme. Men vi kom ikke så langt før Sogndal hadde scoret på tre sjanser på rad.

- I boka mi er alle baklengsmålene gedigne tabber.

To ganger markeringssvikt og et langskudd mellom beina på keeper. Der har du VIF-gavene på Ullevaal. Og sjøl om Kjetil Rekdal til slutt endte opp som en lettet mann etter opphentingen til 3- 3, så var han likevel presis.

Om framtida.

- Det er én ting å bli utspilt - noe helt annet å gi det bort, sier Rekdal.

- Vi kan ikke ha folk på banen som gjør feil uke etter uke - det koster for mye. Men jeg hogger ikke hodet av folk for det. Når alt kommer til alt er jeg kjempehappy for det poenget vi fikk til slutt.

Reddet kvelden

Kjetil Rekdal ble erstattet av Thomas Holm - et innhopp som ga Vålerenga 3- 3 fire minutter før slutt. Også det et tegn i framtida. For Thomas Holm ble hentet til Vålerenga som trenerens arvtaker.

Den dagen han er god nok spiller han fra start.

- Jeg har ingen problemer med å plassere meg sjøl på benken, sier VIF-treneren.

- Jeg er jo ingen framtidas mann sjøl om treningsgrunnlaget mitt er bedre enn det var i fjor. Og Thomas banker på døra - han blir stadig bedre.

- Det eneste jeg føler han mangler er det jeg maser på hele tida - mer framdrift.

En heading fra seier

Resten av Vålerenga mangler presisjon. Eller rettere - de manglet presisjon inntil opphentingen startet. For lenge før Songdal startet sin sjokkartede vei til 3- 0 ledelse hadde Vålerenga store innleggsmuligheter fra kantene.

Som endte bak mål.

- Mye ligger der også, sier Rekdal.

- Det blir for slurvete og upresist. Men heldigvis - vi fikk til noe mot slutten.

Og:

- Vi var veldig nær et seiersmål også.

Kjetil Wæhler kunne gitt Vålerenga 4- 3 på overtid. Isteden styrte han headingen utenfor. Men det var ikke dårlig - bare uflaks.

Det var alt det andre fram til opphentingen startet som var en hjemme-artet lidelse.

Ubeseiret og fornøyd

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen smilte på vei ut av Ullevaal. På tross av raset mot slutten. For laget hans er fortsatt ubeseiret. Og uavgjort på bortebane er jo godkjent.

- Jeg tror gutta trodde de hadde vunnet, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Og så ble vi ukonsentrerte. Og dermed fikk vi to kjappe baklengsmål. Det er sånn som kan skje i fotball.

SINT: Kjetil Rekdal var skuffet over Vålerengas innsats mot Sogndal. - Vi snakket om kynisme på forhånd. Hvordan skal vi vinne fotballkamper når vi hele tida sørger for at motstanderen scorer? sier Vålerengas spillende trener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media