Alenemamma

TRONDHEIM (Dagbladet): På håndballbanen har suksessen aldri vært større. Privat har håndballstjernen Trine Haltvik gått på sitt største nederlag: 13 år etter at de ble kjærester, har tvillingmor Trine skilt lag med samboeren.

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse å ta - ikke minst på grunn av tvillingene. Jeg har slitt med tvilen. På et tidspunkt møtte jeg rett og slett veggen. Bare gråt, forteller Trine i et intervju med Adresseavisen.

I juleferien har Trine og tvillingene vært på Sydentur. Allerede i formiddag starter håndballsesongen igjen, når Byåsen spiller Mesterliga-kamp mot danske Ikast.

Trine Haltvik og kjæresten Jan Morten «Bibben» Blåsmo flyttet sammen da Trine var 20 år gammel. For syv år siden ble tvillingene Katinka og Kristian født. På Trines 30-årsdag fridde samboeren, med pressen til stede.

Men paret rakk aldri å gifte seg. I perioder har de sett lite til hverandre. Trine har vært mye på reisefot, med Byåsen og landslaget.

Ikke håndballens skyld

- Nei, det blir alt for enkelt å skylde på håndballen, selv om jeg tror at Bibben følte, og fortsatt føler at håndballen ble for tidkrevende, for viktig.

- Skylden ligger hos oss to, som i de aller fleste forhold som blir oppløst. Vi skled fra hverandre, tok for sent tak i situasjonen, forteller Trine til Adresseavisen.

Hun fortsetter:

- Vi har forsøkt begge, men har ikke fått det til. Ikke minst føler jeg at vi har vært for lite flinke til bare å være oss to. Vi har hatt mange fine stunder og tid sammen, vi fire. Men Bibben og jeg har ikke vært oppmerksomme på hvor viktig det er å være bare oss to voksne også.

- Det er så lett å gli inn i foreldrerollen. Man glemmer å være kjærester. Det er noe jeg understreker når jeg hører at andre sliter i sine forhold: Ta tid til dere selv. Unn dere en langweekend eller noe slikt, bare dere to.

Tungt og trist

I intervjuet forteller Trine Haltvik videre at hun har vært heldig å få vokse opp sammen med en mor og en far og har følt hvor godt og viktig det er. Derfor kjennes det tungt og trist at hun og samboeren ikke har fått det til.

Da bruddet var et faktum, fulgte mange tøffe dager og netter med grublerier, kan Adresseavisen fortelle.

Treningene ble en befrielse. Trine holdt nesten på å «trene seg i hjel». Men det fungerte uansett som en slags terapi.

BRUDD: Trine Haltvik har slitt en stund på hjemmebane. Nå skal Trine og tvillingene Katinka og Kristian bo for seg selv.