-  Alenemødre har det verre

På 26 dager spiller nybakt pappa Martin Andresen åtte kamper. Men Ingebrigt Steen Jensen mener det er frekt overfor vanlige arbeidsfolk å hevde at det er et slitsomt liv.

Dagens semifinale mot Brann blir landslagskaptein Martin Andresens sjette kamp siden landskampen mot Italia 4. september. 7. september ble han og samboer Kristin Næss Sørensen foreldre til en liten gutt. Siden har det gått slag i slag med bleieskift, flyreiser og fotballkamper for den pasjonerte bridgespilleren. For Andresen har det neppe vært vanskeligere å stokke kortene enn nettopp de siste ukene.

Martin klager ikke

Men Mr. Stabæk - Ingebrigt Steen Jensen - reagerer når Dagbladet spør om dette er vel tøff belastning for Andresen.

-  Det finnes tusenvis av alenemødre i Norge i fullt arbeid som har det mye verre. De har et slitsomt liv, langt tøffere enn livet til en toppfotballspiller, sier han .

Steen Jensen presiserer at Martin Andresen slett ikke er blant de som klager.

-  Han er den siste som klager. Martin pleier å si at når man trener 200 treninger før sesongen, så skulle det bare mangle at man ikke spiller fotballkamper et par ganger i uka, sier han.

Men det hender rett som det er at norske fotballspillere klager over slitasje og dårlig tid.

Steen Jensen synes nå det er på sin plass å korrigere bildet av fotballspillere som lidende vesen i tidsklemma.

-  Jeg synes ikke de har det så forferdelig slitsomt i forhold til folk som er i vanlig lønnet arbeid, de som står opp før 07.00 om morgenen, løper i titusen møter, handler på super'n, drar hjem og lager middag før de kjører unga på trening og drar på dugnad på fotballbanen. Derfor blir det helt feil å si at fotballspillere har en umenneskelig belastning når de bare spiller fotballkamp noen ganger i uka, sier han.

-  Har det fint

Steen Jensen synes at både idrettsutøverne sjøl, lederne og media bidrar til å skape et feil bilde av idrettsutøvernes hverdag.

-  Jeg tror ikke man skal påstå at idrettsutøvere har spesielle belastninger i forhold til vanlige folk. Når Marius Bakken løper 5000 meter et par ganger i sesongen, er det ikke spesielt mye. Men det er kanskje litt annerledes for en vinteridrettsutøver som reiser rundt i verden 220 dager i året, og deler rom med en illeluktende lagkamerat man ikke tåler trynet på.

Men fotballspillere har det fint.

-  Å bo i Ullevål Hageby, ha en god økonomi og trene to-tre timer om dagen, er et ganske fint liv. Den psykologiske belastningen er - med all respekt - heller ikke spesielt stor i forhold til andre dobbelt- og trippelarbeidende folk, sier han.  Kveldens kamp blir for øvrig det tredje møtet mellom Brann og Stabæk i år. Stabæk har vunnet begge, sist i Bergen for ni dager siden. På Nadderud har Stabæk fem strake seirer siden Brann vant i 1999.

INGEN SYMPATI: Ingebrigt Steen Jensen synes ikke fotballspillere kan klage over mye å gjøre.