Alenitsjev til salgs

Spartak Moskva-kapteinen slaktet treneren i avisintervju.

(Dagbladet.no): Dimitrij Alenitsjev har vunnet Champions League og Uefa-cupen med Porto under Jose Mourinhos ledelse. Han scoret i begge finalene.

I dag er den 33 år gamle russiske landslagsveteranen tilbake i gamleklubben Spartak Moskva, men ble degradert til reservelaget og satt på transferlista denne uka.

Sist uke beskyldte han nemlig Spartak-treneren Aleksander Starkov blant annet for å «manipulere folks hoder» i et intervju med en russisk sportsavis, skriver Reuters.

Alenitsjev hevdet blant annet at det ville være en fordel for klubben om Starkov ble sparket. Han mener treneren hindrer klubben i å oppnå gode resultater, og at han for lengst har mistet styringen over laget, skriver nettavisa Kommersant.

- Alenitsjev satte personlige bekymringer og ambisjoner foran lagets interesser, sier klubben i en uttalelse.

Hvem vet? Spartak har i alle fall vunnet begge kampene sine etter at intervjuet sto på trykk.

STOR STJERNE: Dimitrij Alenitsjev viste fram Champions League-pokalen til fansen da han kom tilbake til Spartak Moskva sommeren 2004. Han er en populær spiller, og har ifølge russisk media støtte fra fansen i den krasse kritikken av treneren. Foto: EPA/Scanpix
STOR STJERNE: Dimitrij Alenitsjev viste fram Champions League-pokalen til fansen da han kom tilbake til Spartak Moskva sommeren 2004. Han er en populær spiller, og har ifølge russisk media støtte fra fansen i den krasse kritikken av treneren. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
SLO HELLAS: Dimitrij Alenitsjev var kaptein for Russland i EM 2004. Her etter seieren mot Hellas, den eneste kampen grekerne tapte på veien til EM-gull.