Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ålesund-investorer kan redde Lyn

- Det har vært noen kontakter.

HAR VÆRT KONTAKT: Lyn-direktør Erik Langerud bekrefter kontakt med pengesterke krefter fra Ålesund-området. Langerud var tidligere distriktssjef for SAS i Møre og Romsdal.Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
HAR VÆRT KONTAKT: Lyn-direktør Erik Langerud bekrefter kontakt med pengesterke krefter fra Ålesund-området. Langerud var tidligere distriktssjef for SAS i Møre og Romsdal.Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Lyns økonomiske krise kan som kjent ende med sportslig trøbbel for Aalesund FK. De blå og oransje mister seks poeng dersom Lyns kamper blir strøket.

Derfor kan investorer fra Ålesund-traktene nettopp bli redningen for Lyn, og i samme omgang hjelpe AaFK å berge plassen. Og dette er mer enn et tankeeksperiment, Oslo-klubben har blitt kontaktet av pengesterke krefter på Sunnmøre.

— Ja, det har vært noen kontakter, noen løse henvendelser, men det går ikke noen prosesser som FC Lyn Oslo er direkte involvert i akkurat nå, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Aftenposten.

Langerud sier at det ikke er personer fra AaFK som har kontaktet dem.

— Vi snakker mer om folk fra distriktet der, sier han.

Styreleder Bjarne Haagensen i Ålesund Fotball AS sier at han ikke kjenner til kontakten mellom Lyn og lokale sponsorer i Ålesund.

Fra informert hold i byen hevdes det at det må dreie seg om Color Line-toppen Olav Nils Sunde.

— Er det noen som kan bidra, så er det han, sier en AaFK-sponsor til Aftenposten.

En mulig måte for andre klubber eller deres investorer å hjelpe Lyn, er ved å kjøpe spillerne som er lagt ut til salgs av investeringsselskapet Olja Lyn DA.

KONKURSTABELL: Tippeliga-tabellen slik den ser ut i dag (øverst) og slik den ville sett ut om Lyns kamper i årets sesong blir strøket.
KONKURSTABELL: Tippeliga-tabellen slik den ser ut i dag (øverst) og slik den ville sett ut om Lyns kamper i årets sesong blir strøket. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media