Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alex (13) klar for Parma

1. september flytter 13 år gamle Alexander Mathisen til Italia for å spille for Parma. Vålerenga-spilleren ble plukket ut i skarp konkurranse med de beste ungdommene i hele Nord-Italia.

- Det blir spennende å reise til Italia og jeg gleder meg veldig, sier Mathisen til Dagbladet.

Det var under en sommerskole ifjor at Parma oppdaget 13-åringen. Han ble deretter invitert til en treningsleir hvor de beste ungdommene fra hele Nord-Italia var til stede.

- Siste dagen på treningsleiren spilte vi en internkamp hvor 7- 8 trenere stod og vurderte enkeltspillerne.

Samtlige trenere hadde meg som førstevalg på sine lister, sier en stolt 13-åring.

En ung Zidane

1. september flytter han til Italia sammen med sin italienske mor og norske far. 13-åringen skal gå på språkskole i tillegg til å spille fotball for Parmas 86-lag.

- Jeg har spilt fotball siden jeg var seks år og målet har hele tida vært å bli proff, sier Mathisen.

Han har bra teknikk, flott ballforståelse, er flink til å finne sine medspillere og har et bra skudd. Alexander Mathisen kan med andre ord minne litt om en ung utgave av sitt forbilde Zinedine Zidane.

Satser på ny finale

Før han flytter sørover til Italia håper han å kunne vinne Norway Cup for andre gang med Vålerenga. Han var med og vant i 1997 og ble nummer to i 1998. I begge finalene scoret han mål.

- I fjor gikk det ikke så bra - derfor håper jeg vi klarer å komme oss til en ny finale i år, sier Alexander Mathisen, som har bare en betenkelighet med å bli proff i Italia.

- Jeg holder med Juventus og nå skal jeg spille for Parma!

ITALIAFARER: </B>Alexander Mathiesen vil vinne Norway Cup for andre gang før han setter seg på flyet og reisert til Parma i Italia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media