Alex (24) feiret Gullballen-nominasjon med Miley Cyrus-parodi

Hylles i USA.

LIDENSKAP FOR FOTBALL: Alex Morgan er en av USAs største fotballstjerner og skriver også bøker om fotball. Foto: Stephen Lam/Getty Images/AFP
LIDENSKAP FOR FOTBALL: Alex Morgan er en av USAs største fotballstjerner og skriver også bøker om fotball. Foto: Stephen Lam/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): USAs fotballstjerne Alex Morgan (24) er nominert til Gullballen av Fifa og er hele nasjonens store fotballyndling.

I et stort intervju med ESPN hylles idrettsprofilen. Morgan fullførte college et semester tidligere enn normalt, har skrevet en New York Times-bestselger og har vært modell for både ESPN og Sports Illustrated.

Men også på fotballbanen er hun ekstraordinær og en av verdens beste spillere.

- Jeg er ung nok til å oppleve minst ett OL til. Jeg liker å utfordre meg selv med nye utfordringer med landslaget, sier Morgan.

Showet på halloween Morgan har til tross for sin unge alder spilt 66 landskamper og scoret 44 mål. Nylig ble hun nominert til Gullballen sammen med blant andre brasilianske Marta og åtte andre. Til daglig spiller hun i den amerikanske toppklubben Portland Thorns FC.

Spissen er også blitt populær på sosiale medier og la tirsdag ut en parodivideo av seg selv som Miley Cyrus på halloween. Videoen kan du se her.

GULLBALLEN 2012: Marta, Alex Morgan og Abby Wambach var nominert til Gullballen i fjor. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann
GULLBALLEN 2012: Marta, Alex Morgan og Abby Wambach var nominert til Gullballen i fjor. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

Morgan og venninnen Sydney Leroux kledde seg ut som artistene Cyrus og Robin Thicke som skapte rabalder etter sin opptreden på MTV-awards tidligere i høst.

Lidenskap for fotball Til ESPN forteller Morgan blant annet hvordan hun har trent seg til suksess.

- Selv når jeg trener alene gjør jeg alltid fotballrelaterte ting. Jeg løper med kjegler eller har skuddtrening mot en vegg. Da jeg var yngre var det vanskelig å motivere seg til å trene alene. Jeg kunne prøve å overtale min far til å være keeper noen ganger, men jeg var mye alene, sier Morgan.

Morgan ble helten i OL-semifinalen i fjor da hun scoret vinnermålet på overtiden av ekstraomgangene mot Canada. Mesterskapet endte med OL-gull.  Også i fjor var Morgan nominert til Gullballen.

- Vi på det amerikanske laget har så stor tro på hverandre. Det er lidenskap og press. Vi ser aldri oss tilbake, sier hun.

Skriver fotballbøker Akkurat nå sliter 24-åringen med en ankelskade og misset USAs landskamp mot New Zealand søndag. Morgan står med seks mål og fire målgivende på elleve kamper i år.

Men det er ikke bare trening og kamper som står i fokus for idrettsstjernen.

PARODI: Alex Morgan og en venninne gjorde denne Miley Cyrus-parodien. Foto: Privat
PARODI: Alex Morgan og en venninne gjorde denne Miley Cyrus-parodien. Foto: Privat Vis mer

- Jeg skriver på en bokserie, The Kicks, med tre bøker for ungdom om fotball. Den andre boka ble nettopp utgitt og den siste kommer i mars. Jeg elsker virkelig fotballen, sier hun.

Morgan ble i fjor tildelt prisen for årets beste kvinnelige utøver av det amerikanske fotballforbundet.