Alex ber om tid

Alex Valencia fikk ikke mye å jobbe med, men lyktes mer enn han mislyktes i går. Han ber nå om tid til å spille seg inn på høyrekanten som ble hans i går.

ULLEVAAL (Dagbladet): Dagbladet vurderte kvaliteten på driblingene og innleggene til Alex Valencia i går. Med fare for at vi er like dårlige å telle som landslagsspillerne var i går, ble dette resultatet: Åtte driblinger, fem av dem var vellykkede og tre mislykkede.Sju innlegg, fire vellykkede og tre mislykkede.

-  Jeg er brukbart fornøyd. Det var litt høyere nivå enn i Tippeligaen og jeg kom ikke til like mange muligheter. Jeg prøvde å være offensiv i hodet og gjorde som jeg ble bedt om. Jeg turte å utfordre og trodde jeg skulle være mer nervøs enn jeg var, sier Valencia.

-  Mer å gå på

Han var ikke like fornøyd med egen innsats i forhold til å gjøre de riktige defensive valgene for kollektivet. -  Der har jeg mer å gå på. Jeg har større defensive oppgaver her enn på Start og det var litt uvant. Men jeg fikk spille nesten hele kampen og dette kommer bare vi får mer tid til å spille sammen. Da blir det bedre.

Offensivt skapte han begeistring - og innfridde forventningene som publikumsspiller - de gangene han fikk sjansen.

Ikke brukt nok

Han burde fått ballen oftere. Flere ganger var han i god posisjon til å få ballen rettvendt med rom foran seg. Da er Valencia alltid farlig. Men ofte gikk ballen motsatt vei. Best gikk det de gangene forsvarsleddet eller Thomas Myhre vinklet ballen inn på Kristofer Hæstad som så vinklet den ut igjen på Valencia. Dette er oppskriften for å skape Valencia-show:

-  Jeg er glad for at folk har tro på meg. Men jeg vet ikke om dette holder til plass på laget mot Slovenia, sier han.Det gjør det nok.

FIKK FÅ BALLER: Alex Valencia var bare brukbart fornøyd med egen innsats i går.