-  Alex er gull

Alex Valencia er spillertypen John Carew i mange år har savnet for å kunne lykkes hundre prosent for Norge.

HOSLE (Dagbladet): I dag starter Valencia på høyrekanten. Carew spiller spiss.

-  Alex er en veldig utypisk norsk spiller. Jeg ser noe internasjonalt over ham som jeg møter oftere i utlandet. Veldig positivt for Norge å få opp slike spillere. Veldig kvikk en mot en, fine finter og presise og kjappe innlegg. En god ballspiller, og vi trenger en som kan være ekstrem på kanten. Alex er gull, gull, gull verdt for oss, sier Carew til Dagbladet.

-  Kan Valencia gjøre deg bedre for Norge?

-  Det kan han absolutt gjøre. Det er han typen til.

Carew ser noe i Valencia som han ikke har sett i norsk fotball siden han sjøl spilte for Rosenborg.

-  Jeg ser det samme i ham som i Jan Derek (Sørensen) fra tida i Rosenborg. Han hadde også det internasjonale over seg. Alex kan bli minst like god. Det gjelder å gi ham roen til å finne sin posisjon her i gruppa og spille på det han pleier å gjøre.

-  Hadde han passet i fransk fotball?

-  Hvorfor ikke? Han kan passe inn hvor som helst.

Valencia takker for rosen fra Carew, som han ikke har spilt sammen med siden dagene på U15 og U16 for snart ti år siden:

-  Det er hyggelig at John sier sånne ting om meg. Jeg skal selvfølgelig prøve å bruke mine sterke sider på kanten til lagets beste, og jeg har ikke spilt sammen med John på veldig mange år.

Det blir gøy, det, sier Valencia, som er spent på hvem som får ta frispark og corner i dag.

Åge Hareide sier det slik:

-  Jeg håper av hele mitt hjerte at Alex lykkes. Han er for øyeblikket den mest klassiske vingen vi har i Norge.

SAVNET: John Carew (25) har savnet en spillertype som Alex Valencia (25) i landslagstroppen. Sammen med Steffen Iversen (29) og resten av Åge Hareides menn skal de i dag sende Sveits fra Ullevaal med tap.
KLASSISK VING: Alex Valencia, ifølge Åge Hareide den «mest klassiske vingen i Norge» for tiden, i duell med John Arne Riise.