ROONEY BLIR: Alex Ferguson lovet at Wayne Rooney vil bli i klubben.  Foto: EPA/TAL COHEN DataCo/NTB scanpix
ROONEY BLIR: Alex Ferguson lovet at Wayne Rooney vil bli i klubben. Foto: EPA/TAL COHEN DataCo/NTB scanpixVis mer

Alex Ferguson: - Wayne Rooney blir i United

Snakket med pressen for første gang etter exiten i Champions League.

(Dagbladet): I dag snakket endelige Alex Ferguson med pressen for første gang siden den mye omtalte kampen mot Real Madrid. Det første han tok opp på pressekonferansen var Wayne Rooney som ble plassert på benken mot spanjolene.

- Wayne Rooney-tullet først? Eller vil du snakke om noe fornuftig? Det er overhodet ikke uoverensstemmelser mellom Wayne Rooney og meg. Rapportene på at vi ikke snakker sammen på treningsfeltet er tull. Det var taktiske grunner til at jeg ikke brukte Wayne Rooney, og han forstod det. Rooney vil være her neste sesong. Det har du mitt ord på, sier Ferguson ifølge Manchester Uniteds egen hjemmeside.

Engelske tabloidaviser har spekulert i at den engelske landslagsspilleren er på vei bort fra Manchester United etter benkingen, og at spilleren kunne gå på billigsalg.

Alex Ferguson nektet spillerne å møte pressen etter kampen, og låste seg inn i garderoben sammen med dem etter kampen mot Real Madrid. I stedet sendte han sin assistent-manager Mike Phelan for å snakke med pressen.

Grunnen til presseboikotten var ifølge Mike Phelan at Alex Ferguson ikke var i stand til å snakke om dommeren som ga Nani det røde kortet.

Ikke lett å takle - Det er vanskelig å beholde troen når du ser hva som har skjedd de siste årene. Det er tredje gangen vi blir slått ut på grunn av det. Det er ikke lett å takle, men vi er Manchester United og vi må komme oss videre. Vi har nå en viktig FA-cup-kamp på søndag. Min jobb er å samle troppene, som var fantastiske på tirsdag. Det samme var fansen. Vi skylder dem en god forestilling, sier Ferguson til hjemmesiden.

Manageren sier at Rooney vil bli involvert i kampen mot Chelsea i FA-cupens kvartfinale på søndag, men nektet å si om han kommer til å starte kampen.

- Hvorfor vil jeg hjelpe noen ved å si hvilket lag jeg skal stille med? Vi vil ikke gjøre det, sier Ferguson ifølge BBC.

Skotten trodde han skulle få mer kjeft for å utelate Kagawa etter at spilleren scoret hattrick i generalprøven mot Norwich.

- Jeg utelot Shinji Kagawa etter at han scoret hattrick. Jeg trodde jeg skulle få mer kjeft for det, sier Ferguson ifølge BBC.