Alex Ferguson avslører dødsfallet som fikk ham til å slutte i United

- Ellers ville jeg definitivt fortsatt.

KONAS SØSTER DØDE: Alex Ferguson forteller at dødsfallet til sin svigerinne var med å avgjøre at han ga seg i Manchester United i 2013. Her er han med kona Cathy som mistet sin tvillingsøster oktober 2012. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES
KONAS SØSTER DØDE: Alex Ferguson forteller at dødsfallet til sin svigerinne var med å avgjøre at han ga seg i Manchester United i 2013. Her er han med kona Cathy som mistet sin tvillingsøster oktober 2012. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson (73) ga seg som manager i Manchester United i mai 2013, men vil for alltid være en av klubbens aller størst navn med sine 13 ligatitler.

I et nytt intervju med britiske Telegraph forteller Ferguson at et dødsfall i nær familie var grunnen til at han tok den endelige avgjørelsen om å avslutte trenerkarrieren.

Fergusons kone Cathy mistet nemlig sin tvillingsøster Bridget i oktober 2012. Manchester United-manageren forteller i intervjuet at han følte han måtte pensjonere seg fordi «han skyldte kona det».

- Ellers ville jeg definitivt fortsatt å lede klubben, sier Ferguson i Telegraph-intervjuet.

Nært forhold Sir Alex Ferguson og kona Cathy har vært gift siden 1966 og den tidligere manageren forteller:

- Jeg så at hun (Cathy Ferguson) så på tv en kveld og at hun egentlig så opp i taket. Jeg visste hun var blitt isolert. Da jeg fortalte henne at jeg ville pensjonere meg, hadde hun ingen innvendinger overhodet. Jeg skjønte at hun ville at jeg skulle gjøre det, sier Ferguson, som legger til at kona i 2002 ba manageren om å revurdere avgjørelsen da han egentlig hadde bestemt seg for å slutte.

Ferguson har gitt ut en selvbiografi etter at han ga seg. Også der forteller han om forholdet til kona:

- Hun har alltid ventet på meg. Selv om jeg kom hjem klokka to eller tre på natta, var Cathy der og tok meg imot, sier Ferguson.

Utfordringer Ferguson var manager i Manchester United fra 1987 til 2013. Før det var han i St. Mirren (1974-78), Aberdeen (1978-86) og Skottland (1985-86)

- Da jeg tok den endelige beslutningen (om å forlate United) ville jeg ikke være en gretten gammel mann som forlot jobben. Min far forlot verftene 65 år gammel fordi han måtte slutte som 65-åring. Jeg har fortsatt utfordringer, spesielt undervisning ved Harvard. Også som United-ambassadør og jobbene med Uefa, Unicef. Jeg reiser endel og elsker å se laget spille, sier Ferguson, som selvsagt henviser til Manchester United.

I tillegg til de 13 ligatitlene har Ferguson fylt trofékabinettet med to Champions League-titler, fem FA-cuper og fire ligacuptitler.

Og han har sørget for at Manchester United har passert Liverpool med god margin som mestvinnende klubb når det gjelder toppserietitler.

Skotten ble adlet i 1999, etter Champions League-triumfen i Barcelona der Ole Gunnar Solskjær scoret seiersmålet. Samme år ble han kåret til årets manager i Europa.

I helgas Premier League-runde spiller United borte mot Southampton søndag klokka 17.