- Alex Ferguson er malen

Ole Gunnar Solskjær kopierer Manchester United-managerens evne til å jobbe med mennesker.

CARRINGTON (Dagbladet.no): Manchester United reserves - Rosenborg 1-1.

Ole Gunnar Solskjær er godt inne i sin første sesong som sjef på sidelinja for et fotballag.

Søndag fikk han bryne seg på en motstander med masse europeisk rutine for første gang da Manchester Uniteds reservelag spilte 1-1 mot Rosenborg

Manchester Uniteds reservelagstrener føler at han er inne i en kontinuerlig læringsprosess, og trives spesielt godt med den siden av jobben som handler om å behandle mennesker. 

- Jeg lærer mye hver dag.  For det første det å være trener, men først og fremst om hvordan man skal behandle mennesker og få det beste ut av alle. Her er det mange gutter som er i en vanskelig periode i karrieren - får de ny kontrakt med Manchester United, må de ut på lån - hva skjer med dem. Det er det mest spennende og mest utfordrende, understreker Solskjær overfor Dagbladet.no.

- Trivdes godt under han

Det kommer neppe som noen overraskelse på noen, men etter å ha spilt i 11 år under en manager som blir ansett for å være en av de beste i bransjen på ikke bare å få høyt gasjerte fotballspillere til å gå i krigen for hverandre, henter Solskjær mye inspirasjon fra sir Alex Ferguson

- Jeg har trivdes veldig, veldig godt under han, og måten han har behandlet meg på er en mal på hvordan jeg skal behandle mine spillere på. Han behandler dem hele tiden med respekt og er veldig ærlige og åpne mot dem, og det er noe jeg prøver på selv også.

- Alex Ferguson er malen

- Må prestere

Det er nok mange av dem som kunne være nysgjerrige på å se hva Solskjær kunne ha utrettet i en tippeligaklubb eller i en landslagsrolle. Hovedpersonen selv stiller seg ikke avvisende til tanken, men understreker at dette ikke er noe tema slik situasjonen er i Manchester United i øyeblikket.

- Vi får se hvor godt jeg trives og hvor godt jeg gjør det. Det er akkurat som å være fotballspiller hvor man er nødt til å prestere for å få tilbud om nye jobber, men jeg har det veldig godt her og skal ikke se meg om etter nye jobber ennå.

- Har du noen drømmejobb i norsk fotball?

- Ikke nå, ler Solskjær.

ELEVEN OG LÆREMESTEREN: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) sier at han lærer av Alex Ferguson.