Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alex Ferguson gidder ikke svare FA

Tiltalt for å skryte av dommeren.

STØRST: Manchester United-manager Alex Ferguson feirer at United har gått forbi Liverpool som Englands mestvinnende klubb. Foto: AP Photo/Tim Hales/Scanpix
STØRST: Manchester United-manager Alex Ferguson feirer at United har gått forbi Liverpool som Englands mestvinnende klubb. Foto: AP Photo/Tim Hales/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Alex Ferguson har nok en gang vist sin forakt for det engelske fotballforbundet (FA). I forkant av Manchester Uniteds avgjørende kamp mot Chelsea for halvannen uke siden, gikk managerlegenden ut og skrøt av dommer Howard Webb.

Ferguson sa at Webb var den beste dommeren i landet, men at han likevel fryktet at en dommerfeil kunne koste klubben den 19. ligatittelen.

FA oppfattet kommentarene som et forsøk på å påvirke dommeren og tiltalte Ferguson for upassende oppførsel. I går løp fristen ut for å gi FA svar på tiltale, men den muligheten benyttet ikke Sir Alex seg av.

Ifølge Daily Mail er Ferguson så opprørt over FAs siste framstøt at han lot klubben skrive et brev der de opplyste om at han ikke ville gi noen forklaring.

Alex Ferguson sonet fem kampers karantene tidligere denne sesongen etter at han angrep Martin Atkinson i etterkant av det første oppgjøret mot Chelsea.

Denne gangen blir neppe straffen like streng.

Fergusons taushet blir tatt som en tilståelse hos FA, dermed venter sannsynligvis en bot.

Sir Alex er forøvrig den første manageren som kan bli straffet for å ha kommentert dommeren før kampen.

PS! Manchester United feiret lørdag sitt 19. seriemesterskap i engelsk fotball. Lørdag 28. mai venter Barcelona i Champions League-finalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media