Alex Ferguson gjør comeback i showkamp

I mai gjør trenerlegenden comeback som Manchester United-manager - bare ett år etter at han ble hasteoperert for hjerneblødning.

TILBAKE PÅ OLD TRAFFORD: Sir Alex Ferguson. Foto: PA Photos.
TILBAKE PÅ OLD TRAFFORD: Sir Alex Ferguson. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i anledning en gjenforeningskamp mellom Manchester United og Bayern München at Sir Alex Ferguson setter seg i sjefsstolen på Old Trafford - hvor han hadde fast plass i 26 sesonger.

26. mai møtes Manchester United og Bayern München til kamp - nøyaktig 20 år etter Champions League-finalen i 1999. Det blir dermed en showkamp som skal spilles av den samme gjengen som var i aksjon den gang.

Ferguson bekrefter til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside at han gjør comeback som manager - om bare for en dag:

- Jeg ser veldig frem til det som blir en spesiell dag på Old Trafford. Det blir fint å se gamle kjente igjen, og det er en flott mulighet til å støtte jobben som gjøres i Manchester United Foundation, sier han.

Alle inntekter fra kampen går for øvrig til de røde djevlenes organisasjon.

Manchester United vant som kjent finalen i 1999 2-1 etter en ellevill snuoperasjon. Mario Basler ga tyskerne ledelsen med et frispark, før engelskmennene snudde kampen på overtid - med scoringer fra Teddy Sheringham og mannen som nå er sjef for klubben, Ole Gunnar Solskjær.

GJENFORENES: Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix.
GJENFORENES: Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Ifølge BBC er Solskjær ventet å ta del i oppgjøret.

Like mye står ikke på spill denne gangen, men Ferguson håper nok å kunne stikke av med seieren likevel. Bare det at han leder laget fra sidelinjen er i seg selv en aldri så liten seier.

5. mai i fjor ble det nemlig klart at Ferguson ble hasteoperert for en hjerneblødning. Operasjonen var vellykket, og etter en periode med intensiv pleie kom han med takkemelding for all støtten han hadde mottatt, og fikk stående ovasjoner fra et fullsatt Old Trafford da han var tilbake på stadionen for å se Manchester United spille.

Siden har han blitt sett titt og ofte på Manchester Uniteds kamper.

Det er nok mange som gleder seg til å se skotten tilbake i teknisk sone, men ikke alle gleder seg like mye. Da Manchester United annonserte Ferguson-comebacket, spurte de på Twitter:

- Hvem andre kan nesten ikke vente med å se Sir Alex tilbake på sidelinjen?

Til det svarte tidligere Manchester United-spiller Gary Neville, på humoristisk vis:

- Ikke jeg, jeg må løpe utpå der!

Hvem som faktisk vil være i aksjon av spillere i showkampen gjenstår å se, men det er god grunn til å tro at det blir stjernespekket :

For Manchester Uniteds del var spillere som Peter Schmeichel, David Beckham og Andy Cole med. Spillere som Oliver Kahn, Lothar Matthäus og Stefan Effenberg kan være aktuelle for Bayern Münchens lag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer