Alex Ferguson kobles til jobb som landslagstrener

Tidligere spiller vil hente ham.

TIL AUSTRALIA? Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson oppfordres til å lede Australia under VM neste sommer. Her i går, under en seremoni der han fikk en gate ved Old Trafford oppkalt etter seg. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
TIL AUSTRALIA? Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson oppfordres til å lede Australia under VM neste sommer. Her i går, under en seremoni der han fikk en gate ved Old Trafford oppkalt etter seg. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson la taktikktavla på hylla tidligere i år, etter kanskje tidenes største trenerkarriere. Nå blir han imidlertid oppfordret til å gjøre comeback.

Som australsk landslagssjef.

Og det er ingen ringere enn tidligere Manchester United-keeper Mark Bosnich, som nå mener Ferguson bør lede «Socceroos» under VM i Brasil til sommeren.

To stortap Australia er nemlig sjefsløse etter at Holger Osieck fikk fyken sist lørdag etter at laget gikk på sitt andre 0-6-nederlag på rad. De to tapene kom mot Brasil og Frankrike.

- Vi har diskutert mange navn, men det er én person som jeg ikka har hørt nevnt, selv om jeg har større grunn enn noen andre til å foreslå ham. Jeg er bare helt ærlig, og har har erfaring under ham. Det er Sir Alex Ferguson, sier Bosnich til radiokanalen Triple M, ifølge Sky Sports.

Dyrt Bosnich spilte for Fergusons United i to perioder, men australieneren var nærmest fulgt av skandaler. Og selv om han selv ikke hadde det beste forholdet til skotten, mener Bosnich at Ferguson er rett mann for Australia.

- Han ville koste oss dyrt, men i livet - og spesielt i idretten - så får du det du betaler for. Hvis du vil ha det beste, så må du betale for det beste, sier Bosnich.

Ferguson har sagt at det er helt uaktuelt å gjøre comeback som manager, så det spørs nok om det blir med drømmen for Bosnich og Australias del.

FAN: Skandaleforfulgte Mark Bosnich hadde ikke det beste forholdet til Ferguson, men ønsker likevel skotten som australsk landslagssjef. Foto: Peter Wilcox / REUTERS / NTB Scanpix
FAN: Skandaleforfulgte Mark Bosnich hadde ikke det beste forholdet til Ferguson, men ønsker likevel skotten som australsk landslagssjef. Foto: Peter Wilcox / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer