VINNERVIN: En auksjonshusansatt viser fram en av flaskene med sjelden vin som Alex Ferguson nå skal auksjonere bort. Foto: SCANPIX/REUTERS/Luke MacGregor
VINNERVIN: En auksjonshusansatt viser fram en av flaskene med sjelden vin som Alex Ferguson nå skal auksjonere bort. Foto: SCANPIX/REUTERS/Luke MacGregorVis mer

Alex Ferguson selger vinsamlingen til 30 millioner

Auksjoneres bort i Hong Kong og London.

(Dagbladet): Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson hadde en velkjent vane med å invitere motstandernes managere på en flaske vin etter kamp.

Nå skal overskuddslageret selges.

Ifølge Reuters skal Ferguson auksjonere bort vinsamlingen ved hjelp av Christie's i Hong Kong og London, og auksjonshuset verdsetter på forhånd de lekre dråpene til rundt 30 millioner kroner, blant annet fordi to tredjedeler av samlingen består av en svært etterspurt fransk burgunder.

- Det er en vin som er i vinden for tiden. Forhåpentligvis vil det føre til en del oppmerksomhet blant vinfans i tillegg til Alex Ferguson-fans, sier David Elswood i Christie's.

Samlingen inneholder årganger fra alle Fergusons år som manager fra 1986 til 2013, blant annet mange flasker fra 1999 - et år som skiller seg ut i skottens karriere.

- Det var alltid dette med at jeg aldri hadde vunnet Champions League, så det var så fantastisk og spesielt da vi vant den på den måten vi gjorde, sier Ferguson selv.

- Vininteressen ga meg noe å tenke på utenom fotballen. Du er nødt til å ha andre interesser som kan lette på intensiteten og presset som følger med jobben som fotballmanager. Så for et par år siden gikk jeg gjennom samlingen, og det gikk opp for meg at dette etter hvert har blitt utrolig mye vin. Da jeg pensjonerte meg, fant jeg ut at det var et godt tidspunkt å selge, sier eksmanageren.

Rundt 5000 flasker skal auksjoneres bort sammen med signerte minnegjenstander.