Alex Ferguson slår tilbake etter påstander fra eks-dommer

- Den latterligste delen var at jeg skulle hatt innflytelse på hele dommerstanden.

OPPGITT:: Alex Ferguson kaller påstandene om at han skulle hatt innflytelse på hele dommerskapet i Premier League som «latterlige». Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
OPPGITT:: Alex Ferguson kaller påstandene om at han skulle hatt innflytelse på hele dommerskapet i Premier League som «latterlige». Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Nylig ga den tidligere toppdommeren Mark Halsey ut en selvbiografi. I «Added Time: Surviving cancer, death threats and the Premier League», hevder dommeren at han hadde et veldig godt forhold til Alex Ferguson. Det har sjokkert mange som er redde for at vennskap mellom dommere og managere kan påvirke resultater.

- Det er mulig jeg snakket en del med han, og sendte noen tekstmeldinger, men han var klar på at han aldri ville gjøre meg noen tjenester hvis jeg gikk over streken. Verken spillere eller managere ville respektert deg hvis du tok avgjørelser basert på vennskap, sier Halsey.

Nå tar skotten selv bladet fra munnen etter påstandene.

- Jeg kan ikke tro det. Det er tydelig at det er et Alex Ferguson-element i denne boka som han tenkte var viktig, sier Ferguson ifølge The Telegraph.

Den tidligere Manchester United-manageren hevder han hjalp Mark Halsey i tiden hvor dommeren fikk påvist kreft.

- De fleste managerne og mange av spillerne, særlig de i nordvest, støttet ham når han hadde kreft. Det var en forferdelig periode for mannen, og fotballbrorskapet gjorde riktig i å stå bak ham og støtte ham, sier Ferguson.

- Latterlig Alex Ferguson er kjent for sine mange diskusjoner med dommerne i Premier League, men hevder selv han aldri hadde noen stor innflytelse på pipeblåserne i Premier League.

- Den latterligste delen for meg var at jeg skulle hatt innflytelse på hele dommerstanden, sier Ferguson, og utdyper:

- Dette er en fyr (ham selv) som har den verste statistikken av alle managerne i engelsk fotballs historie, som fikk en bot på 100 000 pund av dem, og som ble suspendert mange ganger, det er litt av en innflytelse må jeg si. Det er litt som Walter Mitty (en fiksjonell person), sier Ferguson.

Dommerorganisasjonen har nå fått nyss om Halsey kommende biografi, og informert samtlige dommere om situasjonen. De påpeker at de vil slå hardt ned på lignende situasjoner i fremtiden.

SKAPTE REAKSJONER: Eks-dommer Mark Halsey hevder i sin biografi at han hadde et veldig godt forhold til Alex Ferguson. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY/NTB Scanpix
SKAPTE REAKSJONER: Eks-dommer Mark Halsey hevder i sin biografi at han hadde et veldig godt forhold til Alex Ferguson. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY/NTB Scanpix Vis mer