Alex tilbake fra glemselen

Alex Valencia karriere har gått i store bølgedaler. Fra å ha blitt vrakt i Brann er han nå tilbake på landslaget.

Ingen var mer overrasket enn Valencia selv over gårsdagens uttak.

-  Da Nordlie fortalte at én på laget skulle spille med flagget på brystet, tenkte jeg på alle andre muligheter enn meg selv, sier Start-spilleren til Dagbladet.

Liten selvtillit

Valencia, som har en offisiell og en uoffisiell kamp for Norge fra tidligere, kom til Start som vrakgods fra Brann foran fjorårets sesong.

-  Han hadde ikke fått spilt og kom derfra med veldig liten selvtillit. Hos oss fikk han spille på seg den igjen, sier Start-trener Tom Nordlie.

Valencia er ikke helt enig.

-  Helt uten selvtillit var jeg aldri, men jeg har har fått bygd den kraftig opp, mener Valencia, som vil si minst mulig om nedturen i Bergen.

-  Jeg passet bare ikke inn i planene til Mjelde, vi har ikke noe dårlig forhold i dag av den grunn, sier Start-spissen, som har hatt stor framgang siden han forlot hjembyen.

Liker å spille

-  Teknikk og pasningsfot har han alltid hatt, men på det defensive og kondisjonsmessige har han utviklet seg enormt. Æren skal han ha selv, det er han som har tatt seg i nakken. Vi har bare stilt krava, sier Nordlie.

Valencia har siden sist han var innom A-landslaget vært innom landslaget i Futsal (innendørsfotball). De fleste der er kjent for å være sterke motstandere av måten landslaget tradisjonelt spiller på.

-  Men jeg tror de bare syns det er artig at jeg er tatt ut, de vet jo hvordan jeg liker å spille, humrer Alex Valencia.

TILBAKE IGJEN: Ingen var mer overrasket enn Alex Valencia selv over gårsdagens uttak. Det er fire år siden sist han var på landslaget. Her er han på gårsdagens Start-trening.